11 Belangrijkste Items Voor Konijneneigenaars | Hopster vzw
Word je ook overweldigd door de zogenaamde belangrijkste items voor konijneneigenaars die overal aangeboden worden? Alleen deze items heb je echt nodig!
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
16640
post-template-default,single,single-post,postid-16640,single-format-standard,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227,elementor-page-18142

11 belangrijkste items voor konijneneigenaars

11 belangrijkste items voor konijneneigenaars | Konijnenadviesbureau Hopster

11 belangrijkste items voor konijneneigenaars

Zindelijkheidstraining voor binnenhuiskonijnen in 4 stappen

11 Belangrijkste items voor konijneneigenaars

Word je ook overweldigd door alle zogenaamde belangrijkste items voor konijneneigenaars die aangeboden worden in dierenwinkels en die niet noodzakelijk goed zijn voor je konijnen? Wil je ook geen dierenwinkels meer steunen waar nog steeds dieren verkocht worden? Of wil je misschien gewoon je boodschappen bestellen vanuit je zetel?

Daarom heb ik voor jou reeds een  selectie gemaakt van de 11 belangrijkste items voor konijneneigenaars en natuurlijk de konijnen zelf! Alle items die gepromoot worden, worden ook door Konijnenadviesbureau Hopster gebruikt of staan op onze persoonlijke verlanglijst.

1. Hooi

Hooi is de HOOFDVOEDING van konijnen en moet onbeperkt aanwezig zijn samen met vers water. Daarnaast kan je nog bijvoeding geven in de vorm van verse groenten, kruiden en pellets.

Kruidenhooi wordt het meeste begeerd door konijnen en is ideaal voor hun emotionele en fysieke gezondheid. Eten is nu eenmaal de favoriete tijdsbesteding van konijnen. Probeer daarom verschillende soorten kruidenhooi uit en leer de voorkeuren van je konijnen kennen.

Bestel bij zooplus! Klik op de foto’s!

                 Bunny Hooi van Natuurbeschermde Weiden | Konijnenadviesbureau Hopster

2. Drinkbak

Konijnen moeten ALTIJD vers water ter beschikking hebben.

Ik gebruik een keramieken voerbak als drinkbak aangezien ik slechte ervaringen heb met drinkflesjes (lekken, verstoppingen, onnatuurlijke houding voor de konijnen, …). Daarnaast kies je best een drinkbak die zwaar genoeg is en dus niet omver gestoten kan worden door je konijnen.

Bestel bij zooplus! Klik op de foto!

Trixie Aardewerk Voerbak | Konijnenadviesbureau Hopster

3. Pellets

Voorkom selectief eten en geef je konijnen pellets. Pellets zijn BIJVOEDING maar mogen onbeperkt gegeven worden tot je konijnen zes maanden oud zijn. Wanneer ze ouder dan zes maanden zijn, mag je slechts 15g/kg (gewenst) konijn bijgeven.

Bestel bij zooplus! Klik op de foto!

Supreme Selective Rabbit 5kg | Konijnenadviesbureau Hopster

4. Hooiruif

Een hooiruif is ideaal om ervoor te zorgen dat je konijnen niet op hun hooi kunnen plassen en het dus weigeren op te eten. Daarnaast wordt het hooiruif idealiter boven de toiletbak geplaatst om de zindelijkheidstraining te bevorderen, want konijnen plassen en keutelen nu eenmaal graag tijdens het eten. Lees zeker ook het artikel “Zindelijkheidstraining voor binnenhuiskonijnen in 4 stappen.

Bestel bij zooplus! Klik op de foto!

Metalen Hooiruif | Konijnenadviesbureau Hopster

5. Toiletbak

Verschoon je konijnentoilet regelmatig! Ik gebruik kattentoiletbakken omdat deze ideaal qua grootte zijn voor konijnen.

Lees zeker ook het artikel “Zindelijkheidstraining voor binnenhuiskonijnen in 4 stappen.

Bestel bij zooplus! Klik op de foto!

Savic Kattentoilet | Konijnenadviesbureau Hopster

6. Bodembedekking

Back-2-nature is een iets wat duurdere bodembedekking maar laat toe de toiletbak slechts enkele keren per week te verversen door het grote absorptievermogen van de korrels.

Koop zeker GEEN goedkope houtvezel, dit is veel te stoffig voor konijnen en schadelijk voor hun longen.

Bestel bij bol.com! Klik op de foto!

Back2Nature | Konijnenadviesbureau Hopster

7. Transportbox

Elk konijn moet minstens twee keer per jaar op controle bij de dierenarts. Schaf je daarom een voldoende grote transportbox aan waarin je twee konijnen kan vervoeren. Het is steeds stresserend om konijnen uit hun gekende territorium te halen en daarom kunnen ze elkaars steun hard gebruiken.

Idealiter is er ook plaats om een toiletbak in te plaatsen (met hooi) zodat de konijnen comfortabel vervoerd kunnen worden. Voorzie ook water voor langere tochten.

Daarnaast kan de transportbox ook gebruikt worden om je konijnen van de ene ruimte naar de andere te verplaatsen. De transportbox is een ideaal alternatief voor het oppakken van konijnen want dat vinden ze helemaal niet leuk!

Laat je konijnen rustig wennen aan de transportdoos door deze steeds toegankelijk te maken in hun territorium.

Bestel bij zooplus! Klik op de foto!

Knaagdierenbench Kunststof Pet Cargo Cabrio | Konijnenadviesbureau Hopster

8. Snackbal

Pellets geef ik NIET in een bakje maar verstop ik in speelgoed, puzzels of deze snackbal om verveling tegen te gaan. OF ik gebruik ze louter voor training.

Bestel bij zooplus! Klik op de foto!

Trixie Snacky | Konijnenadviesbureau Hopster

9. Puppyren

Hokken zijn passé en standaard TE KLEIN voor konijnen. Heb je ze al aangeschaft? Geen nood, je kan ze nog altijd gebruiken als toilet-, slaap- of schuilruimte voor je konijnen. Is je huis nog niet bunny-proofed, schaf dan sowieso een puppyren aan zodat je konijnen toch voldoende kunnen bewegen.

Zorg ervoor dat je ren hoog genoeg is, konijnen springen gemakkelijk één meter hoog… Hoe meer bewegingsruimte je konijnen hebben, hoe minder behoefte ze zullen hebben om hierover te springen. Een puppyren is dus ideaal voor binnenhuiskonijnen!

Wanneer je jouw binnenhuiskonijnen eventjes wilt laten genieten van het mooie weer, laat ze dan niet zonder toezicht in de ren tenzij ze zich er niet kunnen uitgraven of uitspringen want konijnen zijn echte ontsnappingsartiesten. Natuurlijk moet je er ook voor zorgen dat ze beschermd worden tegen roofdieren op de grond en in de lucht.

Bestel bij zooplus! Klik op de foto!

Puppyren uit metaal 80 cm hoog | Konijnenadviesbureau Hopster

10. Tunnel

Geef je konijnen ook altijd de mogelijkheid om zich te verstoppen wanneer ze hier nood aan hebben, konijnen zijn en blijven prooidieren! Daarnaast houden ze enorm veel van tunnels, net zoals hun wilde soortgenoten.

Bestel bij zooplus! Klik op de foto!

Kattentunnel Rups | Konijnenadviesbureau Hopster

11. High Five met je konijn – Bernice Muntz

And last but not least, een leuk boek met de CORRECTE informatie voor konijneneigenaars. Lees alles wat je moet weten over het verzorgen, opvoeden trainen en spelen met konijnen.

Bestel bij bol.com! Klik op de foto!

High Five met je konijn | Konijnenadviesbureau Hopster

Meer weten?

Voor elk item zijn er ook verschillende alternatieven in elke prijsklasse terug te vinden in onze webshop en nog veel meer leuke konijnenspullen!

*Deze post bevat affiliate links ten voordele van Hopster vzw, bekijk de algemene voorwaarden voor meer informatie

Gerelateerde artikelen

Wil je meer leren over het correct houden van konijnen als huisdieren? Lees dan zeker onderstaande artikels!

Gratis Ebook

Waarom een konijn alleen houden tegen zijn natuur is

De perfecte huisvesting voor je binnenhuiskonijnen in 5 stappen

 

Hooi, de nummer 1 voeding voor konijnen

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

5 Comments

Post A Comment

Algemene Voorwaarden