Huisvesting - Konijnenadviesbureau Hopster
Wist je dat je konijnen zindelijk kan maken? Als je dat weet, zou je dan nog een konijn alleen maar in een hok zetten? Een konijn in een hok kan niet tegemoet komen aan zijn natuurlijke basisbehoeften en wordt daardoor onhandelbaar of apathisch. Dankzij de correcte huisvesting, verzorging, opvoeding én training geef je je konijnen de kans op een volwaardig leven en worden het leuke huisdieren die je niet meer zal kunnen missen. Wil je weten wat jij kan doen om je konijnen te helpen? Hopster is er voor jou en je konijnen.
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
17293
page-template-default,page,page-id-17293,page-parent,page-child,parent-pageid-15557,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227

Huisvesting

Correcte huisvesting is een basisbehoefte voor konijnen. Omdat konijnen oorspronkelijk gekweekt werden voor hun vlees en vacht, werden ze in kleine hokken gehuisvest. Op deze manier konden de konijnen beter gecontroleerd worden door de mens en lekker vet gemest worden omdat ze amper konden bewegen. Gelukkig leven we in de 21ste eeuw en beseffen we maar al te goed dat een konijn alleen in een hok houden niet meer van deze tijd is.

 

Algemene richtlijnen

Per dwergkonijn moet je minstens drie à vier vierkante meter ruimte voorzien. Hoe meer ruimte je kan aanbieden, hoe beter. Hoe groter je konijnen, hoe meer ruimte je uiteraard moet voorzien. Dit is zonder rekening te houden met de invulling van de konijnenruimte.

 

Door konijnen verkeerd te huisvesten, werk je ook allerhande gedragsproblemen in de hand en bemoeilijk je het koppelproces van je konijnen. Gelukkig kunnen konijnen makkelijk zindelijk gemaakt worden, net zoals katten, en zijn hokken voor binnenhuiskonijnen volledig overbodig geworden. Investeer in een puppyren wanneer je de ruimte van je konijnen toch wilt beperken.

 

Ben je op zoek naar inspiratie voor je binnenhuiskonijnen? Lees dan zeker “De perfecte huisvesting voor je binnenhuiskonijnen in vijf stappen” en kijk hoe Eddie en Louis wonen. Neem zeker ook een kijkje op onze Pinterest als je nog meer leuke ideeën zoekt voor zowel binnenhuis als buitenhuis konijnen.

Huisvesting | Konijnenadviesbureau Hopster

Benodigdheden

Hooiruif

Drinkbak

Eetbak

Toiletbak

Bodembedekking

Puppyren

Speelgoed

Schuilplaatsen

Transportdoos

Hersenwerk voor konijnen

 

Algemene Voorwaarden