Bescherming koude - Konijnenadviesbureau Hopster
Wist je dat je konijnen zindelijk kan maken? Als je dat weet, zou je dan nog een konijn alleen maar in een hok zetten? Een konijn in een hok kan niet tegemoet komen aan zijn natuurlijke basisbehoeften en wordt daardoor onhandelbaar of apathisch. Dankzij de correcte huisvesting, verzorging, opvoeding én training geef je je konijnen de kans op een volwaardig leven en worden het leuke huisdieren die je niet meer zal kunnen missen. Wil je weten wat jij kan doen om je konijnen te helpen? Hopster is er voor jou en je konijnen.
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
17154
page-template-default,page,page-id-17154,page-child,parent-pageid-15557,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227

Bescherming koude

Zijn jouw konijnen voldoende beschermd tegen de vriestemperaturen?

 

Zorg ervoor dat je konijnen uit de tocht staan, voldoende warme schuilplaatsen met veel stro hebben en geef ze een snugglesafe om de extreme koude zeker aan te kunnen. Vooral je oudere en zieke konijnen moeten nu extra in het oog gehouden worden! Hun pels is niet meer zo goed bestemd tegen de koude als jonge, gezonde en actieve konijnen.

 

Konijnen maken hun wintervacht aan tijdens de zomer. Als je konijnen heel het jaar buiten wonen, kunnen ze perfect tegen koudere temperaturen. Daarom is het ook geen goed idee om je buitenhuiskonijnen in de winter ineens naar de warme binnentemperaturen te verhuizen (of omgekeerd). Je kan het vergelijken met mensen die ineens met een bontjas in een verwarmd huis moeten rondlopen, niet aangenaam! Verhuis je binnenhuiskonijnen ook nooit in de winter naar buiten. Dit kan je vergelijken met mensen die in hun T-shirt plots buiten moeten rondlopen, ze zullen het niet lang volhouden in de winter!

 

Konijnen zijn heel gevoelig voor grote temperatuursverschillen en kunnen hier dus ziek van worden. Bij vriestemperatuur kan je wel je konijnen tijdelijk naar een tuinhuis of garage verhuizen. Daarin zitten ze beschut maar hebben ze geen last van de verwarming.

 

En dan nog een laatste tip voor je buitenhuiskonijn. Konijnen houden elkaar warm door dicht tegen elkaar te kruipen. Is je konijn alleen? Zoek er dan een vriendje bij!

 

Bestel bij Zooplus.nl: Klik op foto

Snuggelsafe | Hopster vzw Of bestel bij Bol.com als je een snellere levering wilt.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Algemene Voorwaarden