Webshop - Konijnenadviesbureau Hopster
Word je ook overweldigd door alle konijnenbenodigdheden die aangeboden worden in dierenwinkels? Daarom heb ik voor jou een al selectie gemaakt!
webshop, konijnenbenodigdheden, selectie
15557
page-template-default,page,page-id-15557,page-parent,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227,elementor-page elementor-page-15557

Webshop

Waarom deze webshop?

Word je ook overweldigd door alle zogenaamde belangrijke konijnenbenodigdheden die aangeboden worden in dierenwinkels en die niet noodzakelijk goed zijn voor je konijnen? Wil je ook geen dierenwinkels meer steunen waar nog steeds dieren verkocht worden? Of wil je misschien gewoon je boodschappen bestellen vanuit je zetel?

 

Daarom heb ik voor jou reeds een  selectie gemaakt van alle waardevolle benodigdheden voor konijneneigenaars en natuurlijk de konijnen zelf! Alle items die gepromoot worden, worden ook door Konijnenadviesbureau Hopster gebruikt of staan op onze persoonlijke verlanglijst.

 

Hoe werkt het?

Op deze pagina word je via een link doorverwezen naar een webwinkel (Bol.com of Zooplus.nl) die dit product verkoopt. Door hierop te klikken, krijgt Konijnenadviesbureau Hopster een klein percentage van de opbrengst. Op deze manier steun je ons én dus het konijnenwelzijn zonder dat het jou extra geld kost! Voor meer informatie, lees de algemene voorwaarden.

 

Wat heb je nodig?

Download zeker eerst het GRATIS ebook “Konijn in huis? Een verrassend huisdier!” om impulsaankopen te vermijden.

Konijn in huis? Een verrassend huisdier! | Konijnenadviesbureau Hopster

Voeding en toebehoren

Hooi is de HOOFDVOEDING van konijnen en moet onbeperkt aanwezig zijn samen met vers water. Daarnaast kan je nog bijvoeding geven in de vorm van verse groenten en pellets.

 

Wat schaf je zeker NIET aan:

  • Samengeperst hooi: dit lusten konijnen niet graag
  • Kalksteen: slecht voor de nieren
  • Konijnensnoep: bevat teveel suikers, geef liever wat lekkere groentjes in de plaats
  • Brokken onder de vorm van mueslis: hier gaan je konijnen selectief van eten

 

Wat schaf je WEL aan:

 

Kruidenhooi

Kruidenhooi wordt het meeste begeerd door konijnen en is ideaal voor hun emotionele en fysieke gezondheid. Eten is nu eenmaal de favoriete tijdsbesteding van konijnen. Probeer daarom verschillende soorten kruidenhooi uit en leer de voorkeuren van je konijnen kennen.

 

Bestel bij Zooplus.nl: Klik op de foto’s!

                 JR Farm Bergweide-Hooi | Konijnenadviesbureau HopsterBunny Hooi van Natuurbeschermde Weiden | Konijnenadviesbureau HopsterNatur Weidehooi | Konijnenadviesbureau Hopster

 

Hooiruif

Een hooiruif is ideaal om ervoor te zorgen dat je konijnen niet op hun hooi kunnen plassen en het dus weigeren op te eten. Daarnaast wordt het hooiruif idealiter boven de toiletbak geplaatst om de zindelijkheidstraining te bevorderen, want konijnen plassen en keutelen nu eenmaal graag tijdens het eten. Lees zeker ook het artikel “Zindelijkheidstraining voor binnenhuiskonijnen in 4 stappen.

 

Bestel bij Zooplus.nl: Klik op de foto’s!

Hooiruif met zitvlak | Konijnenadviesbureau Hopster                                Metalen Hooiruif | Konijnenadviesbureau HopsterVrijstaande Houten Hooiruif | Konijnenadviesbureau Hopster

 

Kruiden en groenten

Je kan het kruidenhooi ook nog aanvullen met heerlijke kruiden en groenten van uit je tuin of winkel.

 

Pellets

Voorkom selectief eten en geef je konijnen pellets. Pellets zijn BIJVOEDING maar mogen onbeperkt gegeven worden tot je konijnen zes maanden oud zijn.

 

Wanneer ze ouder dan zes maanden zijn, mag je slechts 15g/kg (gewenst) konijn bijgeven maar het is niet noodzakelijk voor het konijnendieet.

 

Bestel bij Zooplus.nl: Klik op de foto!

Supreme Selective Rabbit 5kg | Konijnenadviesbureau Hopster

Bestel Science Selective Senior (links) en Science Selective Junior (rechts) bij bol.com! Klik op de foto’s!

Science Selective Senior | Konijnenadviesbureau HopsterScience Selective Junior | Konijnenadviesbureau Hopster

Drinkbak

Ik gebruik een keramieken voerbak als drinkbak aangezien ik slechte ervaringen heb met drinkflesjes (lekken, verstoppingen, onnatuurlijke houding voor de konijnen, …). Daarnaast kies je best een drinkbak die zwaar genoeg is en dus niet omver gestoten kan worden door je konijnen.

 

Bestel bij Zooplus.nl: Klik op de foto!

Trixie Aardewerk Voerbak | Konijnenadviesbureau Hopster

Eetbak

Pellets geef ik NIET in een bakje maar verstop ik in speelgoed of puzzels om verveling tegen te gaan. OF ik gebruik ze louter voor training.  Zie ook SPEELGOED verder naar beneden.

 

Bestel bij Zooplus.nl: Klik op de foto!

Trixie Snacky | Konijnenadviesbureau Hopster

 

Huisvesting (binnenhuis)konijnen

Ben je op zoek naar inspiratie voor je binnenhuiskonijnen? Lees dan zeker “De perfecte huisvesting voor je binnenhuiskonijnen in vijf stappen” en kijk hoe Eddie en Louis wonen. Neem zeker ook een kijkje op onze Pinterest als je nog meer leuke ideeën zoekt voor zowel binnenhuis als buitenhuis konijnen.

 

Puppyren

Hokken zijn passé en standaard TE KLEIN voor konijnen. Heb je ze al aangeschaft? Geen nood, je kan ze nog altijd gebruiken als toilet-, slaap- of schuilruimte voor je konijnen. Is je huis nog niet bunny-proofed, schaf dan sowieso een puppyren aan zodat je konijnen toch voldoende kunnen bewegen.

Zorg ervoor dat je ren hoog genoeg is, konijnen springen gemakkelijk één meter hoog… Hoe meer bewegingsruimte je konijnen hebben, hoe minder behoefte ze zullen hebben om hierover te springen. Ideaal voor binnenhuiskonijnen dus!

Bestel bij Zooplus.nl: Klik op de foto’s!

Knaagdierenren Outback 8-hoekig | Konijnenadviesbureau Hopster

Knaagdierenren Outback 8-hoekig: Je kan de bewegingsruimte van je konijnen zo groot maken als je wilt door verschillende rennen aan elkaar te bevestigen. Konijnenadviesbureau Hopster linkt er steeds verschillende aan elkaar 🙂 Wat had je verwacht? Wij houden nu eenmaal van binkies!

Puppyren uit metaal 80 cm hoog | Konijnenadviesbureau Hopster

De metalen puppyren is steviger dan de Knaagdierenren Outback en kan in verschillende maten aangeschaft worden.


Ren Luxus met Puntdak | Konijnenadviesbureau Hopster

Ren Luxus met Puntdak: Deze ren zorgt ervoor dat je konijnen niet over hun ren kunnen springen en dat ze beschermd zijn tegen roofdieren uit de lucht. Let wel op, om je konijnen volledig te beschermen, moet je ook zorgen dat ze zich niet kunnen uitgraven!

 

Wanneer je jouw binnenhuiskonijnen eventjes wilt laten genieten van het mooie weer, laat ze dan niet zonder toezicht in de ren tenzij ze zich er niet kunnen uitgraven of uitspringen. Konijnen zijn echte ontsnappingsartiesten. Natuurlijk moet je er dan ook voor zorgen dat ze beschermd worden tegen roofdieren op de grond en in de lucht.

 

Wanneer je buitenhuiskonijnen hebt en je ze 24/7  bewegingsvrijheid zonder toezicht wilt geven, zijn onderstaande rennen niet voldoende. Kijk dan voor meer inspiratie op onze Pinterest!

 

Toiletbakken en bodembedekking

Verschoon je konijnentoilet regelmatig! Ik gebruik kattentoiletbakken omdat deze ideaal qua grootte zijn voor konijnen. Lees zeker ook het artikel “Zindelijkheidstraining voor binnenhuiskonijnen in 4 stappen.

 

Bestel bij Zooplus.nl: Klik op de foto!

Savic Kattentoilet | Konijnenadviesbureau Hopster

Back-2-nature is een iets wat duurdere bodembedekking maar laat toe de toiletbak slechts enkele keren per week te verversen door het grote absorptievermogen van de korrels.

 

Een goedkoper alternatief is Aubiose, hennepvezel. Wanneer je deze bodembedekker gebruik, moet je de toiletbak elke dag verversen. Wij hebben beiden in huis.

 

Koop zeker GEEN goedkope houtvezel, dit is veel te stoffig voor konijnen en schadelijk voor hun longen.

 

Bestel bij bol.com! Klik op de foto’s!

Back2Nature | Konijnenadviesbureau Hopster
Aubiose | Konijnenadviesbureau Hopster

 

Speelgoed en schuilplaatsen

Voorkom verveling bij je konijnen en geef ze genoeg speelgoed en schuilplaatsen. Laat je konijnen werken voor hun eten, ze zullen je héél dankbaar zijn.

Geef je konijnen ook altijd de mogelijkheid om zich te verstoppen wanneer ze hier nood aan hebben, konijnen zijn en blijven prooidieren!

Bestel bij Zooplus.nl: Klik op de foto’s!

Trixie Snacky | Konijnenadviesbureau Hopster

Mr. Woodfield Wilgen-hooibal | Konijnenadviesbureau Hopster

Hondenhuis Prince | Konijnenadviesbureau Hopster

 Trixie Wilgentunnel | Konijnenadviesbureau Hopster

Kattentunnel Rups | Konijnenadviesbureau Hopster

Buis van Gras | Konijnenadviesbureau Hopster

Brug van Wilgenhout | Konijnenadviesbureau Hopster

 

Transportbox

Elk konijn moet minstens twee keer per jaar op controle bij de dierenarts. Schaf je daarom een voldoende grote transportbox aan waarin je twee konijnen kan vervoeren. Het is steeds stresserend om konijnen uit hun gekende territorium te halen en daarom kunnen ze elkaars steun hard gebruiken.

Idealiter is er ook plaats om een toiletbak in te plaatsen (met hooi) zodat de konijnen comfortabel vervoerd kunnen worden. Voorzie ook water voor langere tochten.

 

Daarnaast kan de transportbox ook gebruikt worden om je konijnen van de ene ruimte naar de andere te verplaatsen. De transportbox is een ideaal alternatief voor het oppakken van konijnen want dat vinden ze helemaal niet leuk!

 

Laat je konijnen rustig wennen aan de transportdoos door deze steeds toegankelijk te maken in hun territorium.

Bestel bij Zooplus.nl: Klik op de foto!

Knaagdierenbench Kunststof Pet Cargo Cabrio | Konijnenadviesbureau Hopster

Bestel bij bol.com! Klik op de foto’s!

Ferplast Atlas 20 | Konijnenadviesbureau Hopster

 

Hersenwerk voor konijnen

Hersenwerk voor konijnen is een leuke activiteit om samen met je konijnen te doen. Wil je hierover meer weten? Kom dan zeker naar mijn workshops.

 

Bestel bij Zooplus.nl: Klik op de foto!

Trixie Denkspeelgoed | Konijnenadviesbureau Hopster

Bestel bij bol.com! Klik op de foto!

Dog Tornado | Konijnenadviesbureau Hopster

 

Bestel bij bol.com! Klik op de foto!

Dog Smart | Konijnenadviesbureau Hopster

Bestel bij bol.com! Klik op de foto!

Beeztees Seeky | Konijnenadviesbureau Hopster

Training

Wist je dat je konijnen kan trainen? Wil je ook weten hoe? Kom dan zeker naar mijn workshop “Train je konijn“.

Bestel bij Zooplus.nl: Klik op de foto’s!
Trixie Target Stick | Konijnenadviesbureau HopsterMulti-Clicker | Konijnenadviesbureau Hopster

Agility | Konijnenadviesbureau Hopster

Outdoor Agility Fun | Konijnenadviesbureau Hopster

Agility Set | Konijnenadviesbureau Hopster

Indoor Agility Tunnel | Konijnenadviesbureau Hopster

Outdoor Agility Fun | Konijnenadviesbureau Hopster

Outdoor Agility Fun | Konijnenadviesbureau Hopster

Bescherming tegen oververhitting

Konijnen hebben meer moeite met warmte dan koude. Wanneer de temperaturen boven 24 graden Celsius stijgen, krijgen ze het moeilijk. Bescherm daarom je konijnen voldoende tegen oververhitting!

 

Koelmat

Een koelmat koelt af wanneer je konijn hierop gaat liggen. Het is makkelijk schoon te maken en herbruikbaar. Je konijn moet zelf kunnen kiezen of hij hierop wil liggen, verplicht het dier niet.

 

Bestel bij Zooplus.nl: Klik op foto

Keep Cool | Konijnenadviesbureau Hopster

Cool Pod

Heb je een konijn dat graag sloopt, kies dan eerder voor de Cool Pod, die is beter bestand tegen konijnentanden. Net zoals bij de koelmat, past een Cool Pod zich aan aan de lichaamstemperatuur van je konijn. Hou wel steeds een oogje in het zeil indien je konijn een sloper is!

 

Bestel bij Bol.com: Klik op foto!

Snugglesafe Cool Pod | Konijnenadviesbureau Hopster

Ice Pod

Een Ice Pod kan je enkele uren in de diepvries leggen om daarna in het konijnenverblijf te plaatsen. De Ice Pod is bestendig tegen knabbelgrage konijnentandjes maar past zich niet zoals een koelmat en Cool Pod aan aan de lichaamstemperatuur van je konijn. De Ice Pod is ideaal om te gebruiken tijdens hittegolven.

 

Bestel bij bol.com! Klik op de foto!

Ice Pod | Konijnenadviesbureau Hopster

Bescherming tegen koude

Zijn jouw konijnen voldoende beschermd tegen de vriestemperaturen?
 
Zorg ervoor dat ze uit de tocht staan, voldoende warme schuilplaatsen met veel stro hebben en geef ze een snugglesafe om de extreme koude zeker aan te kunnen. Vooral je oudere en zieke konijnen moeten nu extra in het oog gehouden worden! Hun pels is niet meer zo goed bestemd tegen de koude als jonge, gezonde en actieve konijnen.

Bestel bij Zooplus.nl: Klik op foto

Snuggelsafe | Hopster vzw Of bestel bij Bol.com als je een snellere levering wilt.

 

Boeken

Interessante lectuur met CORRECTE informatie over het houden van konijnen.

Bestel bij Bol.com: Klik op foto’s!

Een konijn erbij | Konijnenadviesbureau Hopster

High Five met je konijn | Konijnenadviesbureau Hopster

Het gelukkige konijn | Konijnenadviesbureau Hopster

Why Does My Rabbit | Hopster vzw

Lang Leven Konijnen | Konijnenadviesbureau Hopster

Konijn in huis? Een verrassend huisdier! | Konijnenadviesbureau Hopster

 

Donaties

Wil je ons op een andere manier helpen? Dankzij jullie donaties kunnen we de activiteiten van Konijnenadviesbureau Hopster verder zetten en het welzijn van onze geliefde konijnen en hun sympathieke baasjes blijven verbeteren. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend maar steeds welkom.

Rekeningnummer Konijnenadviesbureau Hopster:

IBAN:BE61 0018 9979 5217; BIC: GEBABEBB (BNP Paribas Fortis)

Ondernemingnummer: BE0678.655.451

Of via PayPal:SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

Algemene Voorwaarden