De perfecte huisvesting voor je binnenhuiskonijnen in 5 stappen | Konijnenadviesbureau Hopster
Heb je de ideale locatie voor je binnenhuiskonijnen gevonden en wil je er de perfecte huisvesting van maken? Volg dan dit 5-stappenplan van Hopster.
konijn, huisvesting, binnenhuiskonijn
16190
post-template-default,single,single-post,postid-16190,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

De perfecte huisvesting voor je binnenhuiskonijnen in 5 stappen

Perfecte Huisvesting | Konijnenadviesbureau Hopster

21 nov De perfecte huisvesting voor je binnenhuiskonijnen in 5 stappen

Volg en like ons:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
YouTube
Pinterest
Instagram
Google+

*Deze post bevat affiliate links, bekijk de algemene voorwaarden voor meer informatie

Hoewel het officieel nog geen lente is, sloegen de lentekriebels gisteren al toe bij mij. Dan is het tijd voor de grote lenteschoonmaak én de ideale moment om de huisvesting van de binnenkonijnen nog eens te veranderen. Eddie en Louis vinden dit ook altijd een leuke moment omdat ze dan weer even zoet zijn met hun konijnenruimte te verkennen.

Heb je de ideale locatie voor je binnenhuiskonijnen gevonden? Dan kan je direct aan de slag!

Stap 1: Vloerbescherming

Onze vloer bestaat uit tegels en dit is te hard voor konijnenpootjes. Daarom heb ik er een zachte laag tapis plein bovengelegd. Op deze manier is je vloer ook beschermd tegen eventuele ongelukjes. Hou er rekening mee dat de konijnen hieraan kunnen knabbelen.

Stap 2: Schuilplaatsen

Konijnen zijn prooidieren en moeten zich dus ten allen tijden kunnen verstoppen. Voorzie daarom voldoende schuilplaatsen. Zorg dat er altijd een in- en uitgang voorzien is zodat de konijnen altijd een ontsnappingsroute hebben. Dit kan een konijnenkasteel zijn maar ook simpele kartonnen dozen voldoen.

Daarnaast zijn kartonnen dozen ook het ideale speelgoed voor konijnen, ze zijn uren zoet met het herinrichten hiervan. En wanneer je konijnen voldoende speelgoed hebben, blijven ze van jouw meubels weg.

Thinking Outside The Box | Konijnenadviesbureau Hopster

Share if you care about rabbit welfare!!!

Stap 3: Toiletbak

Voorzie een voldoende grote toiletbak voor je konijnen. Dit is ook heel belangrijk voor de zindelijkheidstraining van je konijnen. Vergeet zeker geen hooi boven de toiletbak te hangen in een hooiruif. Hooi moet altijd in onbeperkte hoeveelheid aanwezig zijn!

Stap 4: Drinkbak

Zet het drinkbakje op een veilige plaats waar het niet omgestoten kan worden. Ik heb gekozen voor een keramieken drinkbak. Hierin blijft het water lekker fris en kan het moeilijker omver gestoten worden dankzij het gewicht. Zorg dat er altijd vers water aanwezig is.

Stap 5: Afwerking huisvesting

Ik vind het belangrijk om de transportdoos ook in de konijnenruimte te plaatsen. Door dagelijk toegang te krijgen tot de transportdoos, wennen je konijnen hieraan en wordt de stress, om bijvoorbeeld naar de dierenarts te gaan, gereduceerd. De transportdoos wordt een veilige/leuke ruimte.

Konijnen houden er ook van om door tunnels te rennen en op matjes te liggen. Het bedje in de kinderafdeling van Ikea, blijkt ook altijd een favoriet te zijn bij konijnen 😉

De perfecte huisvesting in 5 stappen voor binnenhuiskonijnen

Wees creatief en vul de konijnenruimte in op zo een manier in, dat ze een aanwinst is voor het huis! Het hoeft zelfs helemaal niet duur te zijn want je kan materialen gebruiken die je al in huis hebt (kartonnen dozen, dekentjes, …).

Kooien zijn trouwens helemaal passé als huisvesting en hun geld niet waard maar als je ze al gekocht hebt, kan je ze natuurlijk nog altijd gebruiken als schuilplaats in je konijnenruimte. Een kooi alleen is NOOIT groot genoeg voor konijnen. Je kan ook altijd een puppyren rond je konijnenruimte plaatsen wanneer je huis nog niet bunny-proof is.

Wil je meer weten? Download dan zeker het GRATIS ebook “Konijn in huis? Een verrassend huidier!

Lees zeker ook onderstaande artikels:

11 Belangrijkste Items voor Konijneneigenaars

Zindelijkheidstraining voor binnenhuiskonijnen in 4 stappen

Perfecte huisvesting voor binnenhuiskonijnen in 5 stappen | Konijnenadviesbureau Hopster

 

SaveSave

SaveSave

Volg en like ons:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
YouTube
Pinterest
Instagram
Google+
2 Comments

Post A Comment

Algemene Voorwaarden