Eetbak voor konijnen: noodzakelijk of overbodig? | Hopster vzw
Wist je dat je konijnen zindelijk kan maken? Als je dat weet, zou je dan nog een konijn alleen maar in een hok zetten? Een konijn in een hok kan niet tegemoet komen aan zijn natuurlijke basisbehoeften en wordt daardoor onhandelbaar of apathisch. Dankzij de correcte huisvesting, verzorging, opvoeding én training geef je je konijnen de kans op een volwaardig leven en worden het leuke huisdieren die je niet meer zal kunnen missen. Wil je weten wat jij kan doen om je konijnen te helpen? Hopster is er voor jou en je konijnen.
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
17249
page-template-default,page,page-id-17249,page-child,parent-pageid-17159,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227,elementor-page elementor-page-17249

Eetbak

Een konijn heeft eigenlijk geen eetbak nodig. Maar waarom is dit nu?
 
Een wild konijn spendeert het grootste deel van zijn dag met te zoeken naar voedsel. Door ons huiskonijn dagelijks eten aan te reiken in een eetbak doen we onbewust meer kwaad dan goed. We nemen namelijk de belangrijkste dagbesteding van een konijn af. Dit kan verveling veroorzaken. Verveling kan gedragsproblemen veroorzaken.
 
Pellets (en andere voeding) geef je dus best NIET in een eetbak maar verstop ze in speelgoed om verveling tegen te gaan. Hersenwerk voor konijnen is ook heel interessant! OF gebruik de pellets voor de training van je konijn.

 

Bestel bij Bol.com: Klik op de foto!

Voederbal | Konijnenadviesbureau Hopster

Algemene Voorwaarden