Week van het Konijn - Konijnenadviesbureau Hopster
Wist je dat je konijnen zindelijk kan maken? Als je dat weet, zou je dan nog een konijn alleen maar in een hok zetten? Een konijn in een hok kan niet tegemoet komen aan zijn natuurlijke basisbehoeften en wordt daardoor onhandelbaar of apathisch. Dankzij de correcte huisvesting, verzorging, opvoeding én training geef je je konijnen de kans op een volwaardig leven en worden het leuke huisdieren die je niet meer zal kunnen missen. Wil je weten wat jij kan doen om je konijnen te helpen? Hopster is er voor jou en je konijnen.
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
19206
post-template-default,single,single-post,postid-19206,single-format-standard,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227,elementor-page-18142

Week van het Konijn

Week van het konijn | Konijnenadviesbureau Hopster

Week van het Konijn

Beste konijnenvrienden,

Met deze nieuwsbrief willen we de aandacht richten op Week van het konijn, hoewel het voor ons elke week #weekvanhetkonijn is. Met Hopster houden we ons voornamelijk bezig met het welzijn van onze huiskonijnen. Maar of het nu gaat over een huis- of vleeskonijn, we weten allemaal dat konijnen intelligente, gevoelige wezens zijn en evenveel recht hebben op een gezond en gelukkig leven als eender wie. Daarom spreken we deze week ons activistisch kantje aan, voor het welzijn van alle konijnen.

Week van het konijn – maak iets fijn met konijn
De eerste week van februari zal het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) een week lang het eten van konijnenvlees promoten met het Belgische en Europees belastingsgeld. In dezelfde week wordt in het Federaal Parlement gestemd op een wetsvoorstel dat dieren erkent als wezens met gevoel.

#teamkonijn
We zijn trots om te vermelden dat wanneer EVABite BackBE VeganVeganovaAnimal RightsGAIA – Global Action in the Interest of Animals en Konijnenadviesbureau Hopster een kans voorgeschoteld krijgen om te strijden voor het konijnenwelzijn, ze deze niet laten liggen. Daarom kapen we met zijn allen de hashtag #weekvanhetkonijn en #teamkonijn om de absurditeit van de campagne van het VLAM aan te kaarten.

Wat kan JIJ doen?
Word #teamkonijn en toon dat je liever konijnen in het gras ziet, dan in de pot 🐰
#weekvanhetkonijn

www.weekvanhetkonijn.be`

🐰 Deel onze actie op social media met #teamkonijn #weekvanhetkonijn
🐰 Post leuke, creatieve foto’s op sociale media die tonen hoe geweldig konijnen zijn met de hashtags #teamkonijn en #weekvanhetkonijn (of deel onze foto’s/filmjes)
🐰 Tag EVA en Konijnenadviesbureau Hopster
🐰 Pas je profielfoto aan met het TeamKonijn-kader:
www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=866884690437626
Media
En niet zonder resultaat! Wat twee jaar geleden nog weggelachen werd, nu opgenomen door alle media. Weegt het eten van konijnen op tegen al het leed dat erbij komt kijken? Het is een moeilijke vraag voor veel mensen maar er wordt nu tenminste over gesproken. We zijn vertrokken.

Veel leesplezier alvast en vergeet geen leuke foto’s te posten 😉 #teamkonijn

Konijn eten knaagt aan ons geweten – De Morgen
Week van het konijn krijgt tegenwind – De Standaard
Net nu Week van het Konijn start: “Omstandigheden waarin de dieren worden gekweekt zijn choquerend” – HLN 
Dierenorganisaties kapen Week van het Konijn – Weekend Knack
Kritiek op Week van het Konijn – Gazet van Antwerpen
Kritiek op Week van het Konijn: #teamkonijn wil aaibare dier uit de pot redden – Het Nieuwsblad
Waarom eten we steeds minder konijnen? – VRT nieuws
We gaan Nijntje toch niet opeten – De Standaard (09/02/2018) – Opinie Hopster

Op de Facebookbookpagina’s van EVABite BackBE VeganVeganovaAnimal RightsGAIA – Global Action in the Interest of Animals en Konijnenadviesbureau Hopster kan je hun unieke en creatieve acties voor #weekvanhetkonijn bewonderen.

We houden jullie op de hoogte!

Met konijnvriendelijke groeten,
Marilleke Vrancken
Team Hopster

No Comments

Post A Comment

Algemene Voorwaarden