Verjaardag Louis - Konijnenadviesbureau Hopster
Wist je dat je konijnen zindelijk kan maken? Als je dat weet, zou je dan nog een konijn alleen maar in een hok zetten? Een konijn in een hok kan niet tegemoet komen aan zijn natuurlijke basisbehoeften en wordt daardoor onhandelbaar of apathisch. Dankzij de correcte huisvesting, verzorging, opvoeding én training geef je je konijnen de kans op een volwaardig leven en worden het leuke huisdieren die je niet meer zal kunnen missen. Wil je weten wat jij kan doen om je konijnen te helpen? Hopster is er voor jou en je konijnen.
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
15543
post-template-default,single,single-post,postid-15543,single-format-standard,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227,elementor-page-18142

Verjaardag Louis

Verjaardag Louis

Vandaag is het twee jaar geleden dat Louis bij Eddie en mij is komen wonen. Omdat ik Louis’ precieze geboortedatum niet ken, vieren we deze dag. De dierenarts schat dat ze ongeveer vier maanden oud was toen ze bij mij terecht kwam.

Louis werd precies twee jaar en een dag geleden gevonden op het Sint-Jacobsplein in Leuven. Het is me nog steeds een raadsel vanwaar ze komt. Ze werd ‘s avonds gespot door studenten toen ze aan het rondhuppelen was op het plein. Gelukkig hebben ze haar kunnen vangen en mocht ze de nacht in de badkuip (omdat het appartement niet rabbit-proofed was) doorbrengen. Het koppeltje dat voor Louis zorgde, werd instant verliefd op haar omdat ze er ten eerste zo schattig uitzag en ten tweede heel sociaal naar mensen was. Helaas (voor hun) konden ze haar niet houden.

Louis 2013 2015

Was ze gedumpt? Was ze ontsnapt? Of was ze een overblijfsel van de jaarmarkt dat het weekend ervoor plaatsvond? We zullen het nooit weten. De studenten plaatsen een oproep op Facebook die via mijn moeder bij mij terecht kwam. Ik was al heel lang aan het overwegen om een tweede konijn in huis te nemen maar iets hield me altijd tegen. Uiteindelijk ben ik met mijn transportdoos gevuld met hooi naar de studenten gegaan en werd ook ik instant verliefd op Louis.

Na een dierenartsbezoek bleek dat ook Louis een voedster was en nadat ze haar vaccinaties had gekregen en gezond verklaard was, kon ik haar voorstellen aan Eddie. Voor Eddie echter was het geen liefde op het eerste gezicht. Louis was duidelijk het gezelschap van konijnen gewoon en zocht direct contact met Eddie maar werd telkens afgestraft. Zo ook de voet van mijn moeder waar Eddie haar frustratie op afreageerde. Ik had Eddie nog nooit zo kwaad gezien en was blij dat mijn moeder stevige schoenen aanhad.

Gelukkig had ik in ‘High Five met je konijn’ informatie gevonden over het koppelen van konijnen en sloeg ik erin, na een paar beginnersfoutjes te maken, Eddie en Louis binnen de twee weken te koppelen. Eddie en Louis zijn echter een uitzondering op de regel. Het koppelen van konijnen wordt heel vaak onderschat en kan voor veel problemen zorgen. Desondanks is het toch belangrijk dat konijnen minstens per twee gehouden worden.

Eddie en Louis mand

Het bewijs hiervan werd weer door Eddie geleverd. Ze bloeide helemaal open dankzij het gezelschap van Louis, zowel naar Louis toe als naar mij. Deze twee konijntjes zijn ondertussen onafscheidelijk geworden. Ik heb mijn beslissing om er een tweede konijn bij te halen dan ook NOOIT betreurd en raad iedereen aan om konijnen minstens per twee te houden. Hulp bij het koppelen kan je bij mij verkrijgen.

Tags:
No Comments

Post A Comment

Algemene Voorwaarden