Een echt of chocolade konijn voor Pasen? - Konijnenadviesbureau Hopster
Wist je dat je konijnen zindelijk kan maken? Als je dat weet, zou je dan nog een konijn alleen maar in een hok zetten? Een konijn in een hok kan niet tegemoet komen aan zijn natuurlijke basisbehoeften en wordt daardoor onhandelbaar of apathisch. Dankzij de correcte huisvesting, verzorging, opvoeding én training geef je je konijnen de kans op een volwaardig leven en worden het leuke huisdieren die je niet meer zal kunnen missen. Wil je weten wat jij kan doen om je konijnen te helpen? Hopster is er voor jou en je konijnen.
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
16479
post-template-default,single,single-post,postid-16479,single-format-standard,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227,elementor-page-18142

Een echt of chocolade konijn voor Pasen?

Een echt of chocolade konijn voor Pasen? | Konijnenadviesbureau Hopster

Een echt of chocolade konijn voor Pasen?

Mijn favoriete feestdag

Het is weer bijna zover, PASEN, woehoe!!! Pasen heeft voor mij echt alle ingredienten om benoemd te worden tot de leukste feestdag van het jaar: mijn lievelingsdier, het konijn (deuh), wordt in de kijker gezet, aan chocolade is er geen tekort én ik mag elk jaar buitenlandse groepen gidsen tijdens de Leuvense Paasfeesten. Daarnaast is dit jaar extra speciaal voor mij omdat het de allereerste Pasen voor mijn dochtertje is.Chocolade konijnen voor Pasen | Konijnenadviesbureau Hopster

Helaas heeft deze periode ook een zware keerzijde. Pasen staat wereldwijd gekend voor de vele impulsaankopen van jonge konijnen en kuikentjes. Dierenwinkels schaffen rond deze periode massaal deze dieren aan om hun verkoopcijfers op te krikken. Slim gezien, want welk kindje wilt er nu geen schattig konijntjes of kuikentjes krijgen voor Pasen?

De keerzijde

Alle schattige konijntjes en kuikentjes worden natuurlijk ook groot en zijn nu eenmaal niet gemakkelijke en goedkope huisdieren zoals de meeste dierenwinkels (onterecht) beweren… Het merendeel van deze dieren worden dan ook gedumpt vooraleer ze een leeftijd van één jaar hebben bereikt. Deze konijnen komen uiteindelijk terecht in een overvolle gespecialiseerde konijnenopvang (als ze geluk hebben) of ze worden “vrij” gelaten in het wild waar ze uiteraard geen schijn van kans op overleving hebben.

Mensen die een konijn voor hun kinderen aanschaffen, doen dit met de beste intenties maar krijgen helaas vaak geen of incorrecte informatie mee over het houden van konijnen als huisdieren. En wat gebeurt er dan? U kan het waarschijnlijk al raden. Ineens beginnen die schattige, fluffy konijntjes met elkaar te vechten of massaal te kweken zoals konijnen dat zo goed kunnen, plassen en keutelen ze overal in huis, vernielen ze alles wat ze tegenkomen én durven ze zelf je kinderen te bijten met hun messcherpe tanden! Of je kind verliest simpelweg de interesse voor het konijn eens het nieuwe ervan af is. Dit is helaas de harde realiteit.

Wat moet je dus zeker weten?

Lees VOOR je een konijn aanschaf deze 10 belangrijkste weetjes over het houden van konijnen rustig door en beslis dan of konijnen het perfecte huisdier voor jou zijn:

  1. Een konijn is niet voor even, maar voor het leven! De verantwoordelijkheid over de verzorging van konijnen ligt bij de ouders en NIET bij de kinderen. Moedig je kinderen aan om er SAMEN voor te zorgen. Op deze manier wordt het leuk om voor konijnen te zorgen en leer je kinderen verantwoordelijkheid en respect voor levende wezens. 
  2. Konijnen zijn groepsdieren en horen per twee aangeschaft te worden. De beste combinatie is een gecastreerde ram en voedster.
  3. Adopt, don’t shop! Ga naar een gespecialiseerde konijnenopvang en koop NOOIT konijnen in een dierenwinkel.                                                                                   Adopt don't shop | Konijnenadviesbureau Hopster
  4. Konijnen moeten minstens tweemaal per jaar naar een konijnkundige dierenarts voor hun vaccinaties en algemene gezondheidscontrole. Daarnaast moeten konijnen gecastreerd worden voor hun emotionele én fysieke gezondheid. Dit is niet goedkoop maar noodzakelijk.
  5. Hooi is de hoofdvoeding van konijnen en moet onbeperkt aanwezig zijn, net zoals vers water. Biks, groenten en kruiden zijn bijvoeding.
  6. Konijnen hebben véél ruimte nodig, een hok is standaard TE KLEIN.De perfecte huisvesting in 5 stappen | Konijnenadviesbureau Hopster
  7. Konijnen kunnen zindelijk gemaakt worden maar hebben nood aan een grote toiletbak.Zindelijkheidstraining voor binnenhuiskonijnen | Konijnenadviesbureau Hopster
  8. Langharige konijnen moeten regelmatig geborsteld worden en de nagels van binnenhuiskonijnen moeten ook regelmatig geknipt worden.
  9. Konijnen zijn hele intelligente dieren, net zoals honden en katten, en kunnen zelfs getraind worden.
  10. Konijnen zijn prooidieren en houden er helemaal niet van om opgepakt te worden. Net zoals bij mensen, houdt niet elk konijn ervan om geknuffeld te worden. Verdien het respect van je konijnen door ze correct te behandelen!

 

Conclusie

Wil je hierover mee weten? Download dan zeker mijn GRATIS ebook Konijn in huis? Een verrassend huisdier! en geef je konijnen het leven dat ze verdienen in 4 belangrijke stappen. Of hou het gewoon bij chocolade konijnen, dat mag ook 😉

Konijn in huis? Een verrassend huisdier! | Konijnenadviesbureau Hopster

Wil je ook bijdragen tot het konijnenwelzijn? Help mij dan om deze CORRECTE informatie over het houden van konijnen als huisdier massaal te verspreiden zodat we samen de impulsaankopen van konijnen kunnen inperken. High Five voor team effort!

High Five | Konijnenadviesbureau Hopster

 

No Comments

Post A Comment

Algemene Voorwaarden