Hoe bereid je je konijnen voor op de komst van een baby? | Konijnenadviesbureau Hopster
De komst van een baby brengt veel veranderingen mee, ook voor je konijnen. Bereid ze daarom goed voor op de nieuwe gezinssituatie.
veranderingen, konijnen, konijn, voorbereiding, mensenbaby, baby, nieuwe gezinssituatie
16073
post-template-default,single,single-post,postid-16073,single-format-standard,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227,elementor-page-18142

Hoe bereid je je konijnen voor op de komst van een baby?

Hoe bereid je je konijnen voor op de komst van een baby? | Konijnenadviesbureau Hopster

Hoe bereid je je konijnen voor op de komst van een baby?

De komst van een baby brengt veel veranderingen mee, ook voor je konijnen. Bereid ze daarom goed voor op de nieuwe gezinssituatie. Eddie en Louis zijn al enkele jaren het middelpunt van mijn wereldje maar met de komst van onze dochter, moeten ze nu de spotlights delen, een heuse aanpassing voor ons allemaal.

Tijdens de zwangerschap

Konijnen zijn slimme dieren en voelen sowieso aan dat er iets op tilt is. Dat hun mensenmama regelmatig een sprintje naar de toilet moest trekken of vaak lusteloos in de zetel lag, werd door iedereen opgemerkt. Eddie en Louis hielden me gelukkig gezelschap tijdens deze moeilijke periode en installeerden zich altijd extra dicht bij mij.

Schenk vooral tijdens deze periode extra veel aandacht aan je konijnen. Wanneer de baby er is, zal je je aandacht moeten verdelen, geniet dus nog van deze exclusieve momenten met je konijnen.

Hoe bereid je je konijnen voor op de komst van een baby?

Quality time met Eddie

Hou er ook rekening mee dat konijnen nieuwsgierige, territoriale dieren zijn. Elke verandering in hun omgeving, hoe klein ook, moeten ze kunnen goedkeuren door alles te markerenPas de omgeving geleidelijk aan en laat ze op hun eigen tempo de nieuwe babyspullen, zoals het parkje, de verzorgtafel, kleren en speelgoed ontdekken.  Op deze manier minimaliseer je de stress van verandering.

Daarnaast kan je dit zelfs leuk voor de konijnen maken door het als omgevingsverrijking te beschouwen. Verstop wat lekkers onder het parkje en laat ze snuffelen aan het nieuwe speelgoed, wees creatief.

De baby is geboren

Wanneer de baby geboren is en je nog in het ziekenhuis ligt, laat je je wederhelft een kledingsstuk of dekentje dat naar de baby ruikt bij de konijnen leggen. Nu kunnen de konijnen rustig aan de geur van de nieuwe baby wennen.

Naar huis

En dan is het eindelijk zover, je komt thuis met de baby. Begroet je konijnen zoals je altijd doet en stel ze direct op hun gemak. Ga op een plaats zitten die je deelt met de konijnen en laat ze rustig contact maken met je baby.

Duw ze zeker niet weg en laat ze deel uitmaken van het gebeuren, ze zijn tenslotte ook familie. Zorg er ook voor dat je wat lekkers bij de hand hebt wanneer ze bij de baby komen. Zo zullen ze de baby sneller als iets “leuks” aanzien.

Hoe bereid je je konijnen voor op de komst van een baby?

Eddie en Louis ontmoeten Nimke <3

Tijdens het babybezoek

Denk er ook aan dat je veel bezoek mag verwachten tijdens de eerste maanden na de geboorte van je kind, iedereen wilt toch de nieuwe baby zien! Voorzie daarom een veilige ruimte voor de konijnen zodat ze zich kunnen verstoppen wanneer het te druk wordt.

Bij een babybezoek komen er meestal ook veel kinderen mee. Zorg dat de kinderen (en zelfs volwassenen) niet zonder begeleiding bij de konijnen kunnen zodat jij rustig van het bezoek kan genieten zonder te stressen of de konijnen veilig zijn.

Hoe bereid je je konijnen voor op de komst van een baby?

De puppyren beschermt de konijnen.

De eerste weken thuis

In het begin hielden Eddie en Louis hun afstand van ons. Ondanks alle voorbereidingen moesten ze duidelijk wennen. Maar dit was geen probleem. Zolang ze maar hun portie aandacht en verzorging kregen, konden ze op hun eigen tempo beslissen wanneer ze contact met ons zochten.

Hoe bereid je je konijnen voor op de komst van een baby?

Nimke heeft haar eerste vaccinaties gekregen…

De eerste maanden thuis

Heel geleidelijk aan zijn de konijnen zich terug beginnen te mengen in ons dagelijkse leven. Wanneer de baby huilt, gaan ze zich niet meer verstoppen maar komen ze kijken. Wanneer de baby op de speelmat ligt, komen ze kijken. Eddie gaat zelfs kopjes geven aan Nimke, ook wanneer ze slaapt…

Hoe bereid je je konijnen voor op de komst van een baby?

Nieuwsgierige konijntjes

Let wel op, laat je baby nooit alleen met je konijnen, dit geldt trouwens voor elk dier. Baby’s en dieren kunnen elkaar per ongeluk verwonden en dit risico wil je niet nemen.

Resultaat

Ondertussen zijn we vijf maanden verder en de rust is teruggekeerd. De konijnen zijn volledig zichzelf gebleven. Sterker nog, ik denk dat ze heel blij zijn met al dat nieuwe speelgoed dat er nu overal rondslingerd…

 

Tags:
No Comments

Post A Comment

Algemene Voorwaarden