Konijnen Cupido - Konijnenadviesbureau Hopster
Wist je dat je konijnen zindelijk kan maken? Als je dat weet, zou je dan nog een konijn alleen maar in een hok zetten? Een konijn in een hok kan niet tegemoet komen aan zijn natuurlijke basisbehoeften en wordt daardoor onhandelbaar of apathisch. Dankzij de correcte huisvesting, verzorging, opvoeding én training geef je je konijnen de kans op een volwaardig leven en worden het leuke huisdieren die je niet meer zal kunnen missen. Wil je weten wat jij kan doen om je konijnen te helpen? Hopster is er voor jou en je konijnen.
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
17612
page-template-default,page,page-id-17612,page-child,parent-pageid-14921,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227,elementor-page elementor-page-17612

Konijnen Cupido

WAAROM KONIJNEN KOPPELEN?

Het koppelen van konijnen is een complexe, vaak onderschatte bezigheid. Elk konijn heeft zijn eigen karakter en soms kan dat ook wel eens botsen. Daarnaast kan een koppeling er best wel heftig aan toe gaan, zeker wanneer je konijnen reeds gevochten hebben. Deze schattige diertjes kunnen hevig uithalen naar elkaar en dit zorgt vaak voor stress bij de konijneneigenaars.

 

 

Vaak wordt de koppeling daardoor te vroeg onderbroken of net te laat met serieuze verwondingen als resultaat. Roep dus de hulp in van een konijnendeskundige die al menig koppelingen heeft geassisteerd en voorkom heel wat leed. Het koppelen is al stressvol genoeg voor jouw konijnen.

 

 

Maar je kan niet altijd zomaar twee konijnen bij elkaar zetten. De beste combinatie blijft een gecastreerde ram met een gecastreerde voedster maar wanneer beide dieren op tijd (voor de puberteit) gecastreerd zijn, wordt het slaagpercentage met dezelfde geslachten groter. Er blijft natuurlijk altijd de kans dat ze later in de clinch gaan net zoals die kans er is bij een huwelijk tussen twee mensen.

 

Wanneer je geluk hebt, is het liefde op het eerste gezicht. De realiteit echter is dat er een goede voorbereiding én tijd nodig is om een koppeling van konijnen te laten slagen.

Konijnen Cupido | Konijnenadviesbureau Hopster

WAAROM HULP INROEPEN?

Vind je het koppelen van je eigen konijnen iets te intens en besteed je dit liever uit aan een konijnendeskundige? Of is het misgegaan tussen een reeds bestaande koppel en zit je met je handen in de haren?

 

 

Heel vaak krijg ik konijnen over de vloer die reeds gekoppeld waren maar na een incident, tijdens de puberteit of dierenartsbezoek zijn beginnen vechten. In dit geval is het extra belangrijk om voor goede begeleiding tijdens het koppelen te zorgen.

 

 

Ten huize Hopster heb ik voor zowel binnen- als buitenhuiskonijnen een neutrale ruimte ter beschikking om je konijnen te (her)koppelen. De neutrale ruimte is een wondermiddel en vergroot het slaagpercentage enorm. Daarnaast helpt de afwezigheid van de konijnenmensen ook om de koppeling te laten slagen, sorry! Konijnen zijn gevoelige dieren en kunnen de stress van hun mensjes wel eens overnemen. Maar geen nood, jouw baby’s krijgen hier de beste zorgen 😉

HOE WERKT HET?

Jouw konijnen logeren ten huize Hopster tot de koppeling geslaagd is. Konijnen worden op zaterdagmiddag binnengebracht worden zodat ik ze heel de dag in de gaten kan houden. In de tussentijd kan je jouw huis klaarmaken voor je honeymooners.

 

 

Eén koppel blijft een week logeren om het slaagpercentage van de koppeling te vergroten. Er is de mogelijkheid om die week te verlengen indien nodig maar dit is eerder uitzonderlijk. Vaak is de koppeling pas echt geklonken vanaf dag drie en daarna hebben ze nog even tijd nodig om hun band op te bouwen in neutraal territorium. Groepen blijven standaard twee weken logeren omdat groepskoppelingen een pak complexer zijn en ze meer tijd nodig hebben om te wennen aan de nieuwe dynamiek in de groep. Uit ervaring weet ik dat het slaagpercentage dan enorm vergroot (mits opvolging van mijn advies wanneer ze terug thuis zijn!).

 

 

Wil je ze toch liever bij jouw thuis proberen koppelen? Dan kan je altijd een consult boeken voor de nodige tips en tricks. Uiteraard is het advies dan alleen gebaseerd op wat je vertelt of laat zien. Het wordt moeilijker om het gedrag van je konijnen te interpreteren op afstand. Hou er ook rekening mee dat het soms dagen, weken, maanden duren eer een koppeling slaagt. De konijnen op neutraal gebied koppelen (bij mij bijvoorbeeld), vergroot het slaagpercentage.

VOORWAARDEN

Voor ik het koppelen kan aanvatten, moet je ram minstens 4 weken op voorhand gecastreerd zijn. In sommige gevallen wordt sterk aangeraden om 8 weken te wachten na castratie omwille van de hormonen, zeker bij pubers. Voedsters hoeven niet gecastreerd zijn maar dit maakt de koppeling complexer. Indien er een medische reden is waarom je voedster niet gecastreerd is, hoor ik het graag. In dat geval zal het afhangen van de omstandigheden of ik de koppeling aanga.

 

Bij groepskoppelingen evalueer ik graag de verhoudingen tussen de konijnen vooraleer ik aan een groepskoppeling start. Er komen bij een groepskoppeling meerdere karakters in de vergelijking waardoor het hele proces heel intens kan zijn. Alle rammen moeten gecastreerd zijn. Idealiter zijn alle voedsters OF allemaal gecastreerd zijn OF allemaal niet gecastreerd zijn. Indien er een goede motivatie is waarom dit niet mogelijk is, kan ik de omstandigheden nog evalueren vooraleer ik de koppeling zou aangaan. 

 

Alle dieren moeten gevaccineerd zijn (Myxomathose, RHD1 en RHD2) en in goede gezondheid. Vergeet hun dierenartsboekje niet mee te nemen. 

Bij temperaturen boven 23 graden Celsius koppelen we niet omdat dit te stresserend is voor konijnen.

PRIJS

Koppelen ten huize Hopster: 

Eén koppel: 185€/week

Groepskoppeling: 395€ (2 weken) + 10€/dag per extra koppel vanaf 5 konijnen

 

Het bedrag is inclusief:

– voorbereidend gesprek

– huisvesting (een ruime ren, schuilplaatsen, toiletbakken, drinkbakjes en losloopruimte)

– vers hooi en water dat ‘s ochtends en ‘s avonds wordt aangevuld

– verse groenten en kruiden die tweedagelijks aangeboden worden

– toiletbedekking Back2Nature dat regelmatig wordt ververst

– 24/7 opvolging van de konijnen (ook met webcam)

– veel liefde en hoofdmassages (indien de konijnen dit wensen)

– regelmatige updates met foto’s en filmpjes via WhatsApp

– opvolging na de koppeling

 

 

Het bedrag is exclusief:

– eventuele medicatie (zelf meenemen)

– eventuele dierenartskosten en km-vergoeding naar dierenarts (0,35 euro per km) naar Dierenarts Dieter (ernstige gevallen), een lokale dierenarts bij kleine verwondingen of eigen dierenarts indien mogelijk en gewenst.

 

Het totale bedrag wordt betaald vóór de start van de koppeling. Eventuele dierenartskosten worden afgerekend bij ophaling van de konijnen.

 

Wanneer ik de kans op slagen van een koppeling te laag inzie, behoud ik het recht om de koppeling af te breken en eventueel te verplaatsen naar een later moment. Konijnenadviesbureau Hopster is niet verantwoordelijk voor eventuele verwondingen tijdens de koppeling of sterfgevallen.  In alle gevallen wordt onmiddellijk gereageerd en de beste zorgen toegediend.

WACHTLIJST

Omwille van de vele aanvragen, heb ik een wachtlijst moeten aanmaken. Wanneer er een plekje vrijkomt, laat ik je onmiddellijk iets weten. Indien je een gratis intake gesprek wenst voor je beslist een koppelvakantie te boeken, kan je deze optie aanvinken en contacteer ik je (wanneer er plaatsen vrijkomen) met info en mogelijke koppeldata.

 

De wachttijd voor de koppelvakanties is enkele maanden, hou hier rekening mee. Maak van deze tijd gebruik om je ram(men) en eventueel voedster(s) te laten castreren. Er wordt niet gekoppeld tijdens schoolvakanties.

Algemene Voorwaarden