Hannelore Bellon - Konijnenadviesbureau Hopster
Wist je dat je konijnen zindelijk kan maken? Als je dat weet, zou je dan nog een konijn alleen maar in een hok zetten? Een konijn in een hok kan niet tegemoet komen aan zijn natuurlijke basisbehoeften en wordt daardoor onhandelbaar of apathisch. Dankzij de correcte huisvesting, verzorging, opvoeding én training geef je je konijnen de kans op een volwaardig leven en worden het leuke huisdieren die je niet meer zal kunnen missen. Wil je weten wat jij kan doen om je konijnen te helpen? Hopster is er voor jou en je konijnen.
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
17494
page-template-default,page,page-id-17494,page-child,parent-pageid-17483,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227,elementor-page elementor-page-17494

Hannelore Bellon

VICEVOORZITTER

Every small hop is one hop closer to success.

Hannelore Bellon | Konijnenadviesbureau Hopster

Wie ben ik?

Ik ben Hannelore Bellon en ben bio-ingenieur van opleiding. Ik heb zelf zes konijnen, drie koppeltjes, waarvan twee koppeltje bij mij binnen in huis woont en het andere koppel buiten in mijn tuin rondhuppelt.

 

Hoe het begon

Toen ik afstudeerde en alleen ging gaan wonen, wou ik graag een huisdier. Konijnen leken me ideaal, gezien ik allergisch ben voor katten en ik dacht dat ze niet veel werk vergden (niets bleek minder waar achteraf gezien). Vooraleer ik een konijn aanschafte, belde ik naar de dierenarts met de vraag wat ik allemaal nodig had om mijn nieuwe viervoeter gelukkig te maken.

 

Gelukkig kwam ik in contact met een konijnendeskundige dierenarts die me meteen zei dat ik best twee konijnen tegelijk in huis nam. Zo gezegd, zo gedaan en even later huppelden er twee Franse hangoren rond in mijn garage en tuin. Ik kocht ‘High five met je konijn’ van Bernice Muntz om meer te weten te komen over hun verzorging en ontdekte zo ik al snel hoe wonderlijk en leuk de dieren zijn!

 

Tijdens mijn doctoraat in geneeskunde, merkte ik hoezeer ik aangetrokken werd door dieren en hoe graag ik met hen iets wou gaan doen. Toen bleek dat Bernice Muntz les gaf in Nederland, trok ik daarheen!

MIJN OPLEIDING

Ik volgde de opleiding konijnendeskundige aan de Martin Gaus Academie en werd zo de 4Belgische konijnendeskundige. In mijn professionele leven begon ik meer en meer honger te krijgen naar het werken met dieren. Uiteindelijk draaide ik mijn hele leven om en begon ik aan een opleiding diergeneeskunde aan de Universiteit van Antwerpen. Niet evident om terug als kleine student op de bankjes te zitten, maar de flappers zijn het meer dan waard!

MIJN ROL IN HOPSTER VZW

Ik vind het jammer dat konijnen nog steeds zo een onderschatte dieren zijn. Elke dag opnieuw nog, kan ik vrienden en kennissen hun monden laten openvallen wanneer ik vertel over mijn konijnen, wat ze kunnen, dat ze zindelijk zijn,… Het is ook heel erg jammer dat vele mensen niet weten hoe ze best konijnen houden en zowel mens als dier daar niet erg gelukkig van worden.

Ik nam contact op met Marilleke, die al haar eigen konijnenadviesbureau had en ben nu haar rechterhand en vicevoorzitter van Hopster vzw. Samen met ons geweldige team proberen we mensen te educeren, schrijven we blogposts, organiseren we jaarlijks een konijnencongres en zetten we ons elke dag in voor het welzijn van deze wonderlijke viervoeters.

 

Je kan me altijd contacteren via [email protected].

Hannelore Bellon | Konijnenadviesbureau Hopster

Algemene Voorwaarden