Daniella De Coster - Konijnenadviesbureau Hopster
Wist je dat je konijnen zindelijk kan maken? Als je dat weet, zou je dan nog een konijn alleen maar in een hok zetten? Een konijn in een hok kan niet tegemoet komen aan zijn natuurlijke basisbehoeften en wordt daardoor onhandelbaar of apathisch. Dankzij de correcte huisvesting, verzorging, opvoeding én training geef je je konijnen de kans op een volwaardig leven en worden het leuke huisdieren die je niet meer zal kunnen missen. Wil je weten wat jij kan doen om je konijnen te helpen? Hopster is er voor jou en je konijnen.
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
17577
page-template-default,page,page-id-17577,page-child,parent-pageid-17483,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227,elementor-page elementor-page-17577

Daniella De Coster

SECRETARIS

Love is a four-legged word.

Daniella De Coster | Konijnenadviesbureau Hopster

Wie ben ik?

Ik ben Daniella De Coster en trotse eigenares van Louis, Nala en Lio. Louis, onze 12-jarige kater, hebben we geadopteerd toen hij 2,5 jaar was. Nala is onze 3-jarige hond. Lio, onze nieuwste aanwinst, is bij ons komen wonen toen ze zeven maand oud was.

 

Hoe het begon

Je weet wel hoe het gaat. De zomer breekt aan en je hebt wilde reisplannen, maar vindt niemand om op je huisdier(en) te letten. Noodgedwongen ga je op zoek naar een externe partij. Het probleem is dat die jouw huisdier niet kennen en vaak ook niet begrijpen. Zo ging het ook bij ons.

 

Toen ik in 2012 op reis ging, heb ik beroep gedaan op een dierenoppas van een organisatie uit de buurt. Bij terugkomst kreeg ik foto’s te zien van de dierenoppas met Louis in z’n armen, terwijl mijn kat helemaal niet graag opgepakt of geknuffeld wordt. Zijn ogen en lichaamshouding spraken dan ook boekdelen. De dierenoppas had duidelijk geen rekening gehouden met de voorkeuren van Louis.

 

Helaas was de zomer van 2012 geen alleenstaand geval. Keer op keer werd ik teleurgesteld door de dierenoppas waar ik mijn viervoeters aan toevertrouwde, dus ging ik op zoek naar een alternatief. Al lachend zei ik: “wat je zelf doet, doe je meestal beter”. Zo ging de bal uiteindelijk aan het rollen en ontstond Paws In Touch, dierenoppas aan huis, gedragstherapie en hondenmassages.

Mijn opleiding

Ondertussen heb ik verschillende opleidingen gevolgd zoals o.a. bij Geert De Bolster tot hondengedragsbegeleider en Felinova voor kattengedragsbegeleider. Vermits het mentale onlosmakelijk verbonden is aan het lichamelijke ben ik ook bezig met een opleiding tot massagetherapeut voor honden.

Honden met probleemgedrag, zoals bijvoorbeeld stress gerelateerde problemen, hebben vaak ook last van spieren die komen vast te zitten. Dat is bij ons mensen ook zo: wanneer je veel stress ervaart zal je dat waarschijnlijk snel in je nek of rug voelen. Door die spierpijn ervaar je weer meer stress en zo kan dat een vicieuze cirkel worden. Met behulp van massagetechnieken en oefeningen kan de hond dus die vicieuze cirkel doorbreken en bovendien wordt hij zich meer bewust van z’n lichaam.

Mijn rol in Hopster vzw

Toen ik plots op een konijn moest passen en de mededeling kreeg dat hij de eerste dagen op een vreemde plek nooit at, nam ik contact op met Marilleke van Hopster vzw. Ik kende namelijk niet genoeg van konijnen om er zeker van te zijn dat ik het diertje alles zou geven wat ze nodig had. Marilleke’s ebook en deskundig advies hebben ervoor gezorgd dat ik de opdracht tot een goed einde kon brengen en het konijntje gelukkig was gedurende de afwezigheid van de eigenaars – volop binkies!! 😉

Door deze ervaring merkte ik dat er ook veel misverstanden circuleren over konijnen. Bij honden en katten is dit ook zo en daarom probeer ik via Paws in Touch mensen hierover in te lichten en te sensibiliseren. Om die reden besloot ik me ook aan te sluiten bij deze “konijnenbeweging” om ook het welzijn van konijnen als volwaardige huisdieren te promoten. Binnen de vzw heb ik de rol van secretaris op mij genomen.

Je kan me contacteren via [email protected].

Algemene Voorwaarden