Konijn in de kijker: Plume - Konijnenadviesbureau Hopster
Wist je dat je konijnen zindelijk kan maken? Als je dat weet, zou je dan nog een konijn alleen maar in een hok zetten? Een konijn in een hok kan niet tegemoet komen aan zijn natuurlijke basisbehoeften en wordt daardoor onhandelbaar of apathisch. Dankzij de correcte huisvesting, verzorging, opvoeding én training geef je je konijnen de kans op een volwaardig leven en worden het leuke huisdieren die je niet meer zal kunnen missen. Wil je weten wat jij kan doen om je konijnen te helpen? Hopster is er voor jou en je konijnen.
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
18145
post-template-default,single,single-post,postid-18145,single-format-standard,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227,elementor-page-18142

Konijn in de kijker: Plume

Konijn van het seizoen | Konijnenadviesbureau Hopster

Konijn in de kijker: Plume

Ik ben Plume, een pittige (dat zegt mijn mens toch) voedster van 2,5 jaar oud! Mijn mens, Marie-Laure, kocht me twee jaar geleden met het idee een zacht en rustig dier in huis te halen. Had ze het even mis… hihi!

Zacht ben ik wel, maar rustig kan je me zeker niet noemen. Daar kwam ze wel snel genoeg achter. Omdat ze verbaasd was van mijn intelligentie en mijn graad van activiteit, is ze veel opzoekwerk gaan doen. Ze heeft een groot aantal zaken veranderd aan mijn huisvesting en dan kon ik eindelijk lekker vrijuit konijn zijn. Op de stoel, van de stoel, op de zetel, van de zetel, op de tv-kast, naar de tafel… ken je het spel “de grond is lava”? Dat is namelijk mijn favoriete bezigheid!

Konijn van het seizoen | Konijnenadviesbureau Hopster

Verder ben ik grote fan van likjes geven op de neus van mijn mens en ETEN! Zodra de deur van de koelkast opengaat of ik de doos met biks hoor rommelen, is er geen houden meer aan! AANVALLEN! Ik eet zo enthousiast dat er altijd wel wat geknor mee gepaard gaat, wat mijn mens in het begin trouwens best wel eng vond.  Nu ze weet dat er niets mis is met me, kan ze er wel om lachen en de gasten die bij ons thuis over de vloer komen ook. Na het eten, lig ik uiteraard graag languit te rusten. En als ze me dan achter mijn oren komen kriebelen is het plaatje helemaal af… heerlijk vind ik dat!

Konijn van het seizoen | Konijnenadviesbureau Hopster

Anderhalf jaar geleden, kreeg ik er een vriendje bij, Benito. Natuurlijk moet ik wel altijd een beetje de baas kunnen spelen, maar dat vindt hij gelukkig niet erg. Volgens mij trekt hij zich er niet veel van aan. Nu crossen we samen als twee gekken door de living. Hij is bijna even getalenteerd als mij in het spel “de grond is lava”, al moet ik wel toegeven dat hij meer risico’s durft nemen en dus wel wat vaker onder zijn voeten krijgt van ons mens. Ze noemt hem niet voor niets “de stuntman”. Samen zijn we wel een mooi paar, twee jonge leeuwenkopjes met veel temperament 😊

Konijn van het seizoen | Konijnenadviesbureau Hopster

Plume is in oktober 2019 tot ons grote verdriet de regenboogbrug overgestoken. Ze leed aan een auto-immuunziekte en kon niet meer gered worden. Helaas is er nog maar weinig geweten over auto-immuunziektes bij konijnen en bestaan er nog geen behandelingen hiervoor.

Maar Plume heeft een plaatsje gekregen in ons hart en is nu een sterretje aan de hemel, voor altijd <3

Plume Regenboogbrug | Konijnenadviesbureau Hopster

 

Auteur: Marie-Laure Van Den Eede, Hopster vzw

Marie-Laure Van Den Eede | Konijnenadviesbureau Hopster

No Comments

Post A Comment

Algemene Voorwaarden