Hopster Challenge | Konijnenadviesbureau Hopster
Wist je dat je konijnen zindelijk kan maken? Als je dat weet, zou je dan nog een konijn alleen maar in een hok zetten? Een konijn in een hok kan niet tegemoet komen aan zijn natuurlijke basisbehoeften en wordt daardoor onhandelbaar of apathisch. Dankzij de correcte huisvesting, verzorging, opvoeding én training geef je je konijnen de kans op een volwaardig leven en worden het leuke huisdieren die je niet meer zal kunnen missen. Wil je weten wat jij kan doen om je konijnen te helpen? Hopster is er voor jou en je konijnen.
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
19236
post-template-default,single,single-post,postid-19236,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-page-18142
Hopster Challenge: Spendeer 30 dagen lang 30 minuten met jouw konijnen

Hopster Challenge

Volg en like ons:
Facebook
Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram

HOPSTER CHALLENGE: Spendeer 30 dagen lang elke dag 30 minuten met je konijnen

Waarom deze Hopster Challenge?

Bij Hopster zien we niet alleen konijnen graag maar ook mensen. Jaja, ook jullie zijn best wel te pruimen 😉 Daarom wordt het onze missie om jullie (konijnen)gezin te ondersteunen in deze bizarre tijd. Want wij zien hier een kans, een kans voor mens en huisdier. Hoor me uit.

In slechts een paar maanden tijd schudde het COVID-19 onze hele wereld door elkaar. We moeten in ons kot blijven en de strijd aangaan met het virus, of we er nu klaar voor zijn of niet. Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn en we kunnen ons de gevolgen nog niet helemaal voorstellen. Het slimste dat we kunnen doen, tenzij we een onmisbaar beroep hebben, is in ons kot blijven.

Tegelijkertijd krijgen we een kans in onze schoot geworpen. We worden gedwongen in de spiegel te kijken en onze gewoontes te revalueren. Terwijl Moeder Aarde zich langzaam herstelt, krijgen wij tijd cadeau om zelf te herstellen van ons drukke leven. Dit kan voor sommige mensen best wel een grote aanpassing zijn. 

Daarom gaan we jullie helpen de verveling om te draaien in een nuttige bezigheid en dit slechts 30 minuten per dag. Deze 30 minuten zullen gebruikt worden om de band tussen jou en de konijnen (nog meer) te versterken.

Hoe werkt de Hopster Challenge?

Een halfuur lijkt niet veel maar het zal niet altijd even makkelijk zijn voor zij die niet kunnen stilzitten. Wat meestal werkt voor mij: maak er een nieuwe routine van. En GENIET van de tijd dat er niets anders verwacht wordt van jou buiten dat je bij je konijnen bent. 

Ik hoop dat jullie dit kunnen aanzien als een sociaal experiment ten voordele van konijnenwelzijn. Mensen die voor het eerst te maken krijgen met verveling, zullen staan te springen want het is een activiteit om te doen met je liefste huisgenoten. En voor de mensen die deze gewoonte al hebben, bieden we graag wat nieuwe, leuke ideeën aan om tijd te spenderen met jullie schatten.

De bedoeling is om als groep bij te leren over onze konijnen. Er is helaas nog veel te weinig documentatie over konijnengedrag en laat ons dus van de gelegenheid gebruikmaken om alle informatie te documenteren. We kunnen altijd blijven bijleren.

Wie doet er mee?

Dag 1 – 3: Konijnenbingo

Neem op verschillende momenten bewust de tijd om bij je konijnen te zitten en observeer hun gedragingen. Probeer zo weinig mogelijk in te grijpen. Natuurlijk kan je niet anders wanneer ze komen bedelen om eten of een hoofdmassage 😉

Kleur of vink aan wat je ziet op onze konijnenbingo die je zelf kan afprinten of bewerken op je computer (met Paint of Photoshop bijvoorbeeld). Wat is je opgevallen? Deel het zeker met ons in de comments! Foto’s en filmpjes zijn ook altijd leuk.

Op het einde van deze challenge, benoemen we de gedragingen op deze konijnenbingo. Hoe leuk zou het zijn wanneer we dit document opnieuw kunnen maken en uitbreiden met echte konijnenfoto’s?

Enjoy!!!

Je kan de pdf van konijnenbingo hier gratis downloaden.

Konijnenbingo
Volg en like ons:
Facebook
Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram
No Comments

Post A Comment

Algemene Voorwaarden