Het verhaal van Harrie en Momo, deel 2 - Konijnenadviesbureau Hopster
Wist je dat je konijnen zindelijk kan maken? Als je dat weet, zou je dan nog een konijn alleen maar in een hok zetten? Een konijn in een hok kan niet tegemoet komen aan zijn natuurlijke basisbehoeften en wordt daardoor onhandelbaar of apathisch. Dankzij de correcte huisvesting, verzorging, opvoeding én training geef je je konijnen de kans op een volwaardig leven en worden het leuke huisdieren die je niet meer zal kunnen missen. Wil je weten wat jij kan doen om je konijnen te helpen? Hopster is er voor jou en je konijnen.
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
15663
post-template-default,single,single-post,postid-15663,single-format-standard,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227,elementor-page-18142

Het verhaal van Harrie en Momo, deel 2

Het verhaal van Harrie en Momo, deel 2

Het verhaal van Harrie en Momo, deel 2

Vooruitgang tijdens het koppelen

Ondertussen logeren Harrie en Momo overdag al een paar dagen ten huize Hopster en de transformatie tussen deze konijnen is enorm in vergelijking met het prille begin!

Harrie en Momo zijn nog altijd geen BFFs maar het valt me op hoe rustig Harrie geworden is. Vroeger zou ze voor het minste Momo aanvallen en niet loslaten. Brommen, krabben, bijten, you name it. Ze vliegt Momo af en toe nog wel eens in de haren maar dit is altijd van korte duur. Sterker nog, ze begint contact te zoeken met Momo.

Momo op zijn hoede

Maar Momo is een slim konijn en op zijn hoede voor Harrie, je zou voor minder, hij werd altijd afgestraft wanneer hij te dicht bij Harrie kwam, waarom zou hij haar nu vertrouwen? Daarom was mijn verbazing was wel groot toen Momo Harrie een waarschuwing gaf toen ze zich naar zijn hooi verplaatste en niet andersom. Harrie reageerde er best wel goed op maar kon het niet laten om toch nog snel haar rang in hun relatie duidelijk te maken. Konijnen moeten nu eenmaal de onderlinge rangorde bepalen vooraleer ze in vrede kunnen samenleven.

Positieve situaties

Soms gebeurt het nog dat Harrie zich begint te fixeren op Momo, met de staart omhoog zoals je kan zien op het filmpje. Hier maak ik een einde aan door een ‘klik’-geluid te produceren met mijn mond, meer is er niet  voor nodig om hun ongestoord te laten verder gaan met hun bezigheden. Wanneer ik Harrie intens zou laten staren naar Momo, is het alleen maar een kwestie van tijd voor ze weer in een gevecht verwikkeld zouden raken en momenteel proberen we net positieve situaties te creëren in plaats van negatieve. Diep van binnen is Harrie nog steeds het angstige konijntje dat veel tijd nodig heeft om te wennen aan haar nieuwe partner.

Vooruitgang

Maar elke dag boeken we een klein beetje vooruitgang en ik ben er zeker van dat Harrie en Momo ooit BFFs zullen zijn en misschien zelfs een verliefd koppeltje worden?

No Comments

Post A Comment

Algemene Voorwaarden