Het verhaal van Harrie en Momo, deel 1 - Konijnenadviesbureau Hopster
Wist je dat je konijnen zindelijk kan maken? Als je dat weet, zou je dan nog een konijn alleen maar in een hok zetten? Een konijn in een hok kan niet tegemoet komen aan zijn natuurlijke basisbehoeften en wordt daardoor onhandelbaar of apathisch. Dankzij de correcte huisvesting, verzorging, opvoeding én training geef je je konijnen de kans op een volwaardig leven en worden het leuke huisdieren die je niet meer zal kunnen missen. Wil je weten wat jij kan doen om je konijnen te helpen? Hopster is er voor jou en je konijnen.
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
15654
post-template-default,single,single-post,postid-15654,single-format-standard,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227,elementor-page-18142

Het verhaal van Harrie en Momo, deel 1

koppelen Harrie en Momo

Het verhaal van Harrie en Momo, deel 1

Konijnen koppelen

Het koppelen van konijnen is een zwaar onderschatte bezigheid maar oh zo noodzakelijk want konijnen zijn echte groepsdieren. Soms klikt het direct tussen konijnen maar soms hebben ze veel meer tijd nodig om te wennen aan elkaar. Daarom heb ik deze week twee logés bij mij, Harrie en Momo, de twee prachtige konijnen van mijn buurvrouw.

Vondeling in het stadspark

Harry is een voedster van ongeveer drie jaar die naar alle waarschijnlijkheid gedumpt werd in het stadspark van Leuven. Harrie was al enkele weken aan het rondzwerven was vooraleer mijn buurvrouw haar heeft kunnen vangen en een warme thuis bezorgen. Al snel werd duidelijk dat Harrie een zwaar getraumatiseerd konijn was dat heel angstig op mensen reageerde.

Gelukkig kon ze op geen betere plaats terecht komen en is ze heel traag beginnen openbloeien naar haar eigen mensen toe maar bleef ze wel heel onzeker. Daarom was het ook logisch om de volgende stap te zetten: konijnengezelschap voor Harrie want konijnen voelen zich nu eenmaal veiliger in het gezelschap van andere konijnen. En hier komt Momo in het verhaal, een opvangkonijn van Jodipro. Deze gecastreerde ram van twee jaar is zelf een vondeling en een echte knuffelbeer, de ideale man voor Harrie dus.

Eerdere koppelpogingen

Helaas blijkt Harrie extreem territoriaal te zijn en lijkt het alsof ze nog nooit een ander konijn heeft gezien in haar leven. Ze reageert ook altijd heel agressief op Momo, de arme sloeber die alleen maar goedheid in zijn hartje heeft. Ze weet alvast enorm goed haar onzekerheid te verbergen en blijft ze zich als een stoere dame gedragen. Na verschillende koppelmethodes uitgeprobeerd te hebben, verspreid over enkele maanden tijd, blijft Harrie hevig reageren op Momo. Maar tegelijkertijd is het ook duidelijk dat ze zich wel optrekt aan hem. Daarom hebben we beslist om deze koppeling bij mij thuis verder te zetten.

Neutraal terrein

Bij mij thuis zitten Harrie en Momo op volledig neutraal territorium. Het is belangrijk om de konijnen op neutraal terrein te koppelen omdat zo de territoriumdrift (vooral van voedsters) niet naar de voorgrond komt. Hopelijk wel om beide konijnen in vrede naast elkaar te laten leven, want als er iemand een tweede kans op goed konijnenleven verdient, zijn het deze twee vondelingen wel.

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment

Algemene Voorwaarden