Eerste Belgische Konijnencongres op 5 september 2015 - Konijnenadviesbureau Hopster
Wist je dat je konijnen zindelijk kan maken? Als je dat weet, zou je dan nog een konijn alleen maar in een hok zetten? Een konijn in een hok kan niet tegemoet komen aan zijn natuurlijke basisbehoeften en wordt daardoor onhandelbaar of apathisch. Dankzij de correcte huisvesting, verzorging, opvoeding én training geef je je konijnen de kans op een volwaardig leven en worden het leuke huisdieren die je niet meer zal kunnen missen. Wil je weten wat jij kan doen om je konijnen te helpen? Hopster is er voor jou en je konijnen.
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
15411
post-template-default,single,single-post,postid-15411,single-format-standard,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227,elementor-page-18142

Eerste Belgische Konijnencongres op 5 september 2015

Eerste Belgische Konijnencongres op 5 september 2015

Flyers KonijnencongresFINAL

Het allereerste Belgische Konijnencongres

Dit jaar wordt het ALLEREERSTE Belgische Konijnencongres georganiseerd in Hondenschool Pavlov te Haasrode (bij Leuven) door Marilleke Vrancken van Konijnenadviesbureau Hopster en Dalinique Plender van Blij Konijn. Met dit Konijnencongres willen we de aandacht leggen op het welzijn van konijnen, prachtige dieren die helaas nog steeds tot de meest onderschatte huisdieren behoren ondanks hun populariteit. De opbrengst van dit congres gaat naar onze Belgische Konijnenopvangcentra Het Vrolijke Konijnenhol, Konijnenhof, Het Knabbelthuisje en Jodipro vzw.

Planning

Gedurende de dag kan je lezingen volgen over Het Gelukkige Konijn (Bernice Muntz), vachtverzorging (Jessica Goedhart), voeding (Wim Kennes) en training van konijnen (Marilleke Vrancken).

Tijdens de pauze kan je genieten van verschillende demonstraties die verder ingaan op de gegeven lezingen. Wie kan je nu eigenlijk het snelste trainen, een hond of een konijn? Je zal het met je eigen ogen kunnen zien tijdens de battle hond versus konijn.

Onze sprekers

Bernice Muntz is één van Nederlands bekendste dierentrainers en auteur van de boeken ‘High Five met je konijn’ en ‘Het gelukkige konijn’. Na haar opleiding tot hondengedragstherapeut bekwaamde zij zich verder op de International Dog Trainers School (IDTS) in Engeland en volgde ze de opleiding tot SATS-trainer in Nederland en de Verenigde Staten. Zij geeft inmiddels cursussen, workshops en lezingen in binnen- en buitenland.

Bernice is ook de docente van de zesdaagse opleiding tot konijnendeskundige op de Martin Gaus Academie. In het veld werkt zij met allerlei soorten dieren zoals dassen, schapen, kaaimannen, kippen en otters. Konijnen en cavia’s zijn haar passie. Met haar boeken en lezingen probeert zij het welzijn van deze dieren op een hoger niveau te brengen. Meer informatie vindt u op http://www.dierentrainer.nl/.

leidschendam, 22-5-2013. foto serge ligtenberg, bernice muntz en haar konijn

Foto: Serge Ligtenberg, Bernice Muntz en haar konijn

Jessica Goedhart is eigenaar van Rabbits Company. Zij is konijnendeskundige en gespecialiseerd in het trimmen van konijnen. Zij geeft workshops vachtverzorging aan de bezitters van konijnen. Daarnaast verzorgt zij 3-daagse cursussen voor honden- en kattentrimmers die zich willen specialiseren in het trimmen van konijnen.

Op dit moment wordt uitgebreid gezocht naar goede locaties in België, om de 3-daagse cursus professioneel konijnen trimmer daar in 2016 ook aan te bieden.

Als afgestudeerd konijnendeskundige geeft Jessica advies aan eigenaren. Dit via haar eigen bedrijf Rabbits Company en de site van Pets Place, waar zij werkzaam is als konijn- en knaagdierexpert. Verder geeft zij verschillende workshops. Een voorbeeld is de workshop ‘Hersengymnastiek’ voor Dier & Doen. In deze workshop wordt geleerd om op een creatieve manier zelf denkspellen voor uw dier te maken. Er worden handvatten gegeven om uw dier de spellen aan te leren..

Bij alle activiteiten en diensten van Jessica staat het verbeteren van het dierenwelzijn voorop. Daarom geeft zij uitgebreide informatie en praktische ondersteuning ten aanzien van verzorging, gedrag en levensverrijking.

Voor meer informatie kunt u op haar website kijken: http://www.rabbitscompany.nl.

Tijdens het konijnencongres geeft Jessica een lezing over vachtverzorging bij konijnen en een demonstratie konijnen trimmen. Zij geeft de demonstratie, net als de 3-daagse cursus, samen met haar collega Ilse Pos van Regionaal Voorlichtingsbureau Konijnen.

foto: http://rabbitscompany.nl

Foto: Jessica Goedhart

Wim Kennes is een grote dierenliefhebber die al 25 jaar werkzaam is in de dierenvoedersector met een grote interesse in de voeding van herbivoren. Hij is bezitter van diverse dieren, maar met een passie voor konijnen van in zijn kinderschoenen. Momenteel fokt hij Nederlandse Hangoordwergen op een diervriendelijke manier en werkt hij bij Supreme Petfoods als accountmanager voor Belgie en Luxemburg. Meer informatie vind u op www.supremepetfoods.nl.

Marilleke Vrancken is de allereerste Belgische Konijnendeskundige en eigenaar van Konijnenadviesbureau Hopster. Ze volgde de opleiding Konijnendeskundige/Trainer in Nederland en stampte  Konijnenadviesbureau Hopster uit de grond. Nog elke dag valt er iets nieuws te leren over deze onze complexe konijnen en ze wil deze kennis doorgeven aan alle andere konijneneigenaars. Daarnaast is ze druk bezig met het trainen van haar eigen konijnen.

Dankzij haar opleiding, achtergrond als ingenieur én liefde voor dieren weet ze zoals geen ander hoe je met je konijnen moet omgaan. Wist je trouwens dat je een konijn zindelijk kan maken? Zou jij je konijn alleen nog maar in een hok houden als je dit weet? Meer informatie vind u op https://hopster.be.

©Story

Foto: Story

Lunch

Je kan een broodje bestellen bij aankomst. Drankjes worden aan schappelijke prijzen verkocht. Tijdens de lunchpauze kan je ook een kijkje nemen bij onze mini market.

Schrijf je snel in!

Er zijn in totaal slechts 60 kaarten beschikbaar en de voorverkoop loopt voorspoedig. Wil je zeker zijn van deelname? Meld je nu aan via [email protected]!!!

Tot snel!

Post A Comment

Algemene Voorwaarden