Bereid je konijnen voor op vuurwerk in 5 gemakkelijke stappen | Konijnenadviesbureau Hopster
Vuurwerk is een nachtmerrie voor elk dier. Gelukkig kunnen we in 5 gemakkelijke stappen de overgang van oud op nieuw aangenamer te maken voor onze konijnen.
vuurwerk, nachtmerrie, konijn, konijnen, 5 gemakkelijke stappen, overgang oud op nieuw
15917
post-template-default,single,single-post,postid-15917,single-format-standard,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227,elementor-page-18142

Bereid je konijnen voor op vuurwerk in 5 gemakkelijke stappen

Bereid je konijnen voor op vuurwerk in 5 gemakkelijke stappen | Konijnenadviesbureau Hopster

Bereid je konijnen voor op vuurwerk in 5 gemakkelijke stappen

Waarom wennen aan vuurwerk?

Vuurwerk is een nachtmerrie voor elk dier. Niet alleen schrikken ze van de luide knallen en de lichtflitsen, daarnaast ruikt vuurwerk ook naar brand en dat is voor dieren hetzelfde als GEVAAR. Gelukkig kunnen we in 5 gemakkelijke stappen de overgang van oud op nieuw iets aangenamer te maken voor onze konijnen.

Bereid je konijnen voor op vuurwerk in 5 gemakkelijke stappen | Konijnenadviesbureau Hopster

Stap 1

Zorg voor voldoende schuilruimtes en extra hooi/stro en laat je konijnen rustig tegen elkaar kruipen in hun schuilplaats. Geef je konijnen hun privacy, ze hebben voldoende aan hun eigen partner(s) als steun. Tenzij ze het leuk vinden om bij jou steun te zoeken natuurlijk 😉

Is je konijn nog alleen? Zoek dan zeker een vriendje.

Stap 2

Sluit de deuren en ramen zo goed mogelijk af zodat het geluid al een beetje gedempt wordt en de lichtflitsen niet te zien zijn.

Stap 3

Zet achtergrond muziek op, hierdoor horen de konijnen niet alleen de knallen.

Stap 4

Verhuis je buitenhuiskonijnen voor een nachtje naar binnen mits het temperatuursverschil niet te groot is (garages of kelders zijn hier ideaal voor). Indien dit niet mogelijk is, scherm je best hun verblijfplaats af met dekens zodat ze het de lichtflisten niet kunnen zien en het geluid een beetje gedempt wordt.

Stap 5

Laat je konijnen op voorhand wennen aan het geluid van vuurwerk.

  • Begin hier enkele weken/dagen mee voor oudjaar. Hoe vroeger je hiermee begint, hoe beter. Als je slechts enkele dagen de tijd hebt om de konijnen te laten wennen, oefen dan een paar keer per dag.
  • Laat het geluid stilletjes afspelen zodat ze hier niet van schrikken
  • Beloon je konijnen als ze rustig op het vuurwerk reageren of speel met je konijnen om hun aandacht van het geluid af te leiden. Hersenwerk voor konijnen is hier ideaal voor. Neem zeker een kijkje op onze webshop wanneer je nog een leuke puzzel zoekt voor jouw konijnen.
  • Zet het geluid telkens iets luider.
  • Neem hier rustig de tijd voor en bouw het rustig op zodat je konijnen niet verschieten. Het is belangrijk dat je ze niet gestresseerd zijn voor het vuurwerk begint.

Veel geluk met jullie konijnen en alvast mijn beste wensen voor het nieuwe jaar!

Geschreven door: Marilleke Vrancken, voorzitter

 

No Comments

Post A Comment

Algemene Voorwaarden