Persbericht 2017 - Konijnenadviesbureau Hopster
Wist je dat je konijnen zindelijk kan maken? Als je dat weet, zou je dan nog een konijn alleen maar in een hok zetten? Een konijn in een hok kan niet tegemoet komen aan zijn natuurlijke basisbehoeften en wordt daardoor onhandelbaar of apathisch. Dankzij de correcte huisvesting, verzorging, opvoeding én training geef je je konijnen de kans op een volwaardig leven en worden het leuke huisdieren die je niet meer zal kunnen missen. Wil je weten wat jij kan doen om je konijnen te helpen? Hopster is er voor jou en je konijnen.
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
16849
page-template-default,page,page-id-16849,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227

Persbericht 2017

Persbericht Konijnencongres 2017.pdf
 

Het Konijnencongres zet konijnenwelzijn op de kaart

 

www.hopster.be/konijnencongres

 

Zondag 15 oktober vindt de derde editie van het Belgische Konijnencongres plaats in Vlaams‑Brabant. Het Konijnencongres is een jaarlijks congres georganiseerd uit idealisme om informatie te verstrekken aan konijneneigenaars in België én Nederland.

 

Een konijn als huisdier

Konijnen zijn meer dan ooit populaire huisdieren en vinden steeds vaker hun plaats in onze Vlaamse gezinnen. Dit is niet verwonderlijk wanneer je weet dat konijnen net zoals honden en katten, sociale én intelligente dieren zijn. Ze zijn zelfs zindelijk; keutelen en plassen gebeurt lekker in de toiletbak. Daarnaast zijn konijnen zo’n vrolijke en ondernemende dieren, die keer op keer ons hart veroveren.

 

Het knuffelkonijn is een mythe

Maar er is ook een keerzijde. Omdat konijnen prooidieren zijn, vinden ze het bijvoorbeeld akelig om opgetild te worden. Wat een ontspannend, verbindend moment zou moeten zijn tussen mens en dier, eindigt vaak in een beet, gegrom of angstig getrap van dat niet-zo-schattig-meer konijn. Dit strookt helaas niet met het bekende beeld van een ‘knuffelkonijn voor kinderen’: het ingebakken resultaat van slechte marketing op de kap van levende wezens en zelfs voor schadelijke producten. Een knaagsteen voor een konijn? Hmmm…

 

Alternatief voor traditionele dierenwinkels

Al die tegenstrijdige informatie, verwarrend niet? En dit vinden ook steeds meer en meer huisdiereigenaars. Net daarom heeft een groep Konijnendeskundigen het heft in handen genomen en het Konijnencongres in leven geblazen om zo konijnenliefhebbers te informeren over bijvoorbeeld hoe ze hun konijn wél kunnen knuffelen maar op een manier die hartverwarmend is voor alle partijen. Win-win.

 

Programma

Een onmisbare waarde van dit congres is Bernice Muntz, pionierster in konijnengedrag én inspiratiebron van ontelbare konijnenliefhebbers. Met haar boeken ‘High Five met je konijn’, ‘ Het Gelukkige Konijn’ en ‘De Gelukkige Cavia’ en opleidingen voor en tot Konijnendeskundigen, heeft ze als het ware een revolutie in gang gezet ten voordele van het konijnenwelzijn. En hieruit zijn weer verschillende interessante lezingen ontsprongen gaande van socialisatie, voeding, (vacht)verzorging tot hersenwerk voor konijnen. Enne, we gaan zelfs meer leren over keutels.

 

Een congres door en voor konijnendeskundigen en –liefhebbers.

Dankzij de toenemende interesse in België, wordt het congres dit jaar georganiseerd door drie Belgische Konijnendeskundigen: Marilleke Vrancken (Hopster vzw), Mieke Desloovere (Happy Rabbits) en Barbara Celis (Pelsjes en Pootjes) en konijnenvriend Inge Dehenin. Dit jaar gaat het congres door in Wijndomein Petrushoeve, gelegen in het rustieke Hageland, een fascinerende locatie voor een boeiende dag.

 

Mini Market

Tijdens de pauzes kan je rondslenteren op onze gezellige Mini Market waarvan de opbrengst wordt gedoneerd aan gespecialiseerde konijnenopvangcentra “Het Knaagtandje” en “Het Vrolijke Konijnenhol”. Wil je meer weten over het adopteren van een konijn? Dan kan je ook hier terecht met al je vragen.

 

Meer weten?

Heeft u vragen over het Konijnencongres? Wilt u aanwezig zijn? Of wilt u een interview met initiatiefneemster Marilleke Vrancken van Hopster vzw? Bel dan 0498/76.24.70. of e-mail [email protected]
 

Konijnencongres 2017 | Konijnenadviesbureau Hopster

Algemene Voorwaarden