Adviesbureau - Konijnenadviesbureau Hopster
Wist je dat je konijnen zindelijk kan maken? Als je dat weet, zou je dan nog een konijn alleen maar in een hok zetten? Een konijn in een hok kan niet tegemoet komen aan zijn natuurlijke basisbehoeften en wordt daardoor onhandelbaar of apathisch. Dankzij de correcte huisvesting, verzorging, opvoeding én training geef je je konijnen de kans op een volwaardig leven en worden het leuke huisdieren die je niet meer zal kunnen missen. Wil je weten wat jij kan doen om je konijnen te helpen? Hopster is er voor jou en je konijnen.
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
14911
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14911,page-child,parent-pageid-14913,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227

Konijnentraining

Konijnen zijn enorm intelligente dieren en moeten intellectueel gestimuleerd worden. Het maakt niet uit hoe oud je konijn is of zelfs hoe tam het is, training is ideaal om de band met je konijn(en) te versterken. Ik gebruik de clickermethode om mijn konijnen te trainen. Dit is een positieve trainingsmethode die al volledig ingeburgerd is bij hondenscholen.

 

Simpelweg uitgelegd, door gebruik te maken van een clicker ga je je konijn(en) belonen wanneer ze gewenst gedrag vertonen.

 

Je kan je konijn(en) op deze manier de gekste dingen leren: high five, voetbal, rabbit dance, agility, noem maar op! Het moet natuurlijk wel fysiek mogelijk zijn voor het konijn, fietsen hoort hier vanzelfsprekend niet bij. Hou er wel rekening mee, vooraleer je je konijnen kan trainen, moet je voldoen aan de basisbehoeften van konijnen:

 

  1. Correcte huisvesting (voldoende bewegingsruimte, schuilplaatsen, speelgoed, …)
  2. Gezelschap van minstens één soortgenoot
  3. Goede gezondheid (juist voeding, regelmatige bezoek aan dierenarts, voldoende beweging, …)

Algemene Voorwaarden