4 oktober is Werelddierendag | Konijnenadviesbureau Hopster
Wist je dat je konijnen zindelijk kan maken? Als je dat weet, zou je dan nog een konijn alleen maar in een hok zetten? Een konijn in een hok kan niet tegemoet komen aan zijn natuurlijke basisbehoeften en wordt daardoor onhandelbaar of apathisch. Dankzij de correcte huisvesting, verzorging, opvoeding én training geef je je konijnen de kans op een volwaardig leven en worden het leuke huisdieren die je niet meer zal kunnen missen. Wil je weten wat jij kan doen om je konijnen te helpen? Hopster is er voor jou en je konijnen.
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
15581
post-template-default,single,single-post,postid-15581,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

4 oktober is Werelddierendag

02 okt 4 oktober is Werelddierendag

Volg en like ons:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
YouTube
Pinterest
Instagram
Google+

Werelddierendag

Op 4 oktober vieren we Werelddierendag. Het is een dag volledig gewijd aan het verwennen van onze geliefde huisdieren. Daarnaast is deze dag de uitgelezen moment om de rechten van dieren in de spotlights te zetten en zo het dierenwelzijn wereldwijd te verbeteren.

Geschiedenis

Rond 1930 werd in Wenen beslist om jaarlijks de aandacht te leggen op het dierenwelzijn. De sterfdag van patroonheilige Franciscus van Assisi werd uitgekozen om de aandacht te leggen op het welzijn van dieren. Want welke heilige past er nu beter bij deze dag dan Franciscus van Assisi?

Franciscus staat in de geschiedenis gekend als grote dierenvriend en kon volgens de verhalen zelfs met dieren spreken. Er wordt ook gezegd dat zijn eerste evangelische preek voor een dierenpubliek was.

Franciscus van Assisi

Hoe vieren?

Wanneer je huisdieren hebt, is 4 oktober de uitgelezen gelegenheid om je dieren eens extra te verwennen. Mensen zonder huisdieren, kunnen hun respect voor dieren ook tonen door op deze dag geen vlees te eten. Want zeg nu zelf, dieren kunnen al ons respect gebruiken!

Hoe zetten jullie alle dieren in de bloemetjes?

Werelddierendag

Volg en like ons:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
YouTube
Pinterest
Instagram
Google+
No Comments

Post A Comment

Algemene Voorwaarden