Marie-Laure Van Den Eede | Konijnenadviesbureau Hopster
Wist je dat je konijnen zindelijk kan maken? Als je dat weet, zou je dan nog een konijn alleen maar in een hok zetten? Een konijn in een hok kan niet tegemoet komen aan zijn natuurlijke basisbehoeften en wordt daardoor onhandelbaar of apathisch. Dankzij de correcte huisvesting, verzorging, opvoeding én training geef je je konijnen de kans op een volwaardig leven en worden het leuke huisdieren die je niet meer zal kunnen missen. Wil je weten wat jij kan doen om je konijnen te helpen? Hopster is er voor jou en je konijnen.
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
17572
page-template-default,page,page-id-17572,page-child,parent-pageid-17483,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default

Marie-Laure Van Den Eede

Public Relations

Home is where there is fur in my coffee, hay on my clothes, a treat in my hand and two bunnies on my toes.

[Marie-Laure Van Den Eede | Konijnenadviesbureau Hopster]

Wie ben ik?

Hallo, ik ben Marie-Laure Van Den Eede, een 29-jarige zelfstandige uit het Leuvense. Ik heb twee konijnen, Plume en Benito, die bij mij in huis wonen.

 

Hoe het begon

Zoals bij velen, was de aanschaf van mijn eerste konijn, helaas een pure impulsaankoop. Mijn goudvissen, Hector en Bubbel, waren na vele jaren net gestorven en ik wilde oorspronkelijk twee nieuwe goudvissen aanschaffen in een tuincentrum tot ik besefte dat ik toch liever een beestje in huis wilde halen waar je meer aan had, meer mee kon spelen en meer mee kon knuffelen.

 

En toen zag ik Plume, een klein bolletje wol met een hevig temperament. Amper 20 minuten later stapte ik helemaal verliefd dat tuincentrum buiten met in mijn winkelkar dat schattige bolletje wol, een kooi, eten, hooi, stro en een knaagsteen. Ik ben van nature heel nieuwsgierig en begon tijdens mijn vrije momenten zo veel mogelijk online op te zoeken over konijnen. Jeetje, er ging een hele wereld voor mij open…. Hoezo, een knaagsteen is gevaarlijk voor de gezondheid van mijn konijn? Hoezo, ze kunnen zindelijk zijn? Hoezo, ze moeten vrij kunnen rondlopen en worden graag mentaal uitgedaagd? Hoezo, je laat een voedster (vrouwelijk konijn) beter steriliseren om baarmoederhalskanker te voorkomen?

 

Uren en dagen heb ik het internet afgeschuimd naar steeds meer informatie. Beetje bij beetje begon ik mijn living aan te passen: ik zette een kattenbak neer, ik kocht een trappenhekje zodat Plume vrij kon rondlopen zonder in de keuken te kunnen komen, ik verstopte alle kabels in kabelgoten, … Elke dag opnieuw stond ik versteld van het sterke karakter dat Plume had, van hoe intelligent ze was, van hoe lief ze was wanneer ze mijn neus kwam aflikken. Toen ik het jaar daarop een maand op vakantie ging met de familie, zocht ik een goede vakantieopvang voor haar.

 

Ik kwam bij opvang Nina terecht. Wanneer Nina Plume zag vroeg ze me meteen waarom Plume geen vriendje had. Ik legde uit dat ik er graag een vriendje voor haar bij wilde wanneer ik enkele maanden later zou verhuizen. Nina vertelde me dat ze net een konijntje, dat ze hadden gevonden op een parking, in de opvang had gekregen: Benito, een jonge rammelaar met een even sterk karakter als Plume. Snel ging ze hem halen. Daar was hij dan, een leeuwenkopje net als Plume, en wederom werd ik helemaal verliefd. Ik vroeg Nina of ze kon proberen Plume aan Benito te koppelen tijdens mijn afwezigheid. En ja hoor, een kleine maand later, ging ik Plume en haar nieuwe kompaan Benito bij Nina ophalen.

 

Marie Laure Van Den Eede | Konijnenadviesbureau Hopster

 

We zijn nu twee jaar verder en ik geniet er elke dag van ze samen te zien spelen, ze samen te zien slapen en ze samen kattenkwaad te zien uithalen. Al te vaak worden we helaas nog geconfronteerd met mensen die net als mij impulsief een konijn kopen en dan niet goed weten wat al dan niet goed is voor hun konijn, puur omdat ze die informatie niet meekrijgen. Telkens als je hen dan de juiste informatie geeft, valt hun mond open met verbazing.

 

Door mensen beter te informeren, wil ik mijn steentje bijdragen aan het konijnenwelzijn. Laten we eerlijk zijn, het is allemaal ook niet zo eenvoudig: hoe koppel je een konijn het beste? Welke groenten mogen ze eten? Hoe maak je je huis/tuin veilig voor je konijn? Waar vind je een konijnkundige dierenarts? Ik heb er zelf ook vele uren mijn hoofd over gebroken. Op een ludieke manier, de belangrijkste informatie meegeven en klaarstaan om eender welke vraag te beantwoorden. Zo zorgen we er samen voor dat meer en meer konijnen en konijneneigenaren (!) een vrolijker leven tegemoet gaan.

 

Mijn rol in Hopster vzw

Van opleiding ben ik communicatiedeskundige en voor mijn job organiseer ik vakbeurzen. Deze twee bezigheden trek ik ook graag door naar Hopster vzw en heb daarom de rol van Public Relations met veel trots op mij genomen.

 
Je kan me altijd contacteren via Marie-Laure@hopster.be.
 

Algemene Voorwaarden