Marie-Laure Van Den Eede - Konijnenadviesbureau Hopster
Wist je dat je konijnen zindelijk kan maken? Als je dat weet, zou je dan nog een konijn alleen maar in een hok zetten? Een konijn in een hok kan niet tegemoet komen aan zijn natuurlijke basisbehoeften en wordt daardoor onhandelbaar of apathisch. Dankzij de correcte huisvesting, verzorging, opvoeding én training geef je je konijnen de kans op een volwaardig leven en worden het leuke huisdieren die je niet meer zal kunnen missen. Wil je weten wat jij kan doen om je konijnen te helpen? Hopster is er voor jou en je konijnen.
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
17572
page-template-default,page,page-id-17572,page-child,parent-pageid-17483,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227,elementor-page elementor-page-17572

Marie-Laure Van Den Eede

PUBLIC RELATIONS

Home is where there is fur in my coffee, hay on my clothes, a treat in my hand and two bunnies on my toes.

Marie-Laure Van Den Eede | Konijnenadviesbureau Hopster

WIE BEN IK?

Hallo, ik ben Marie-Laure Van Den Eede, een zelfstandige uit het Leuvense. Ik heb twee konijnen, Pipa en Benito, die bij mij in huis wonen.

 

HOE HET BEGON

Zoals bij velen, was de aanschaf van mijn eerste konijn, helaas een pure impulsaankoop. Mijn goudvissen, Hector en Bubbel, waren na vele jaren net gestorven en ik wilde oorspronkelijk twee nieuwe goudvissen aanschaffen in een tuincentrum tot ik besefte dat ik toch liever een beestje in huis wilde halen waar je meer aan had, meer mee kon spelen en meer mee kon knuffelen.

 

En toen zag ik Plume, een klein bolletje wol met een hevig temperament. Amper 20 minuten later stapte ik helemaal verliefd dat tuincentrum buiten met in mijn winkelkar dat schattige bolletje wol, een kooi, eten, hooi, stro en een knaagsteen. Ik ben van nature heel nieuwsgierig en begon tijdens mijn vrije momenten zo veel mogelijk online op te zoeken over konijnen. Jeetje, er ging een hele wereld voor mij open…. Hoezo, een knaagsteen is gevaarlijk voor de gezondheid van mijn konijn? Hoezo, ze kunnen zindelijk zijn? Hoezo, ze moeten vrij kunnen rondlopen en worden graag mentaal uitgedaagd? Hoezo, je laat een voedster (vrouwelijk konijn) beter steriliseren om baarmoederhalskanker te voorkomen?

 

Uren en dagen heb ik het internet afgeschuimd naar steeds meer informatie. Beetje bij beetje begon ik mijn living aan te passen: ik zette een kattenbak neer, ik kocht een trappenhekje zodat Plume vrij kon rondlopen zonder in de keuken te kunnen komen, ik verstopte alle kabels in kabelgoten, … Elke dag opnieuw stond ik versteld van het sterke karakter dat Plume had, van hoe intelligent ze was, van hoe lief ze was wanneer ze mijn neus kwam aflikken. Toen ik het jaar daarop een maand op vakantie ging met de familie, zocht ik een goede vakantieopvang voor haar.

Ik kwam bij opvang Nina terecht. Wanneer Nina Plume zag vroeg ze me meteen waarom Plume geen vriendje had. Ik legde uit dat ik er graag een vriendje voor haar bij wilde wanneer ik enkele maanden later zou verhuizen. Nina vertelde me dat ze net een konijntje, dat ze hadden gevonden op een parking, in de opvang had gekregen: Benito, een jonge rammelaar met een even sterk karakter als Plume. Snel ging ze hem halen. Daar was hij dan, een leeuwenkopje net als Plume, en wederom werd ik helemaal verliefd. Ik vroeg Nina of ze kon proberen Plume aan Benito te koppelen tijdens mijn afwezigheid. En ja hoor, een kleine maand later, ging ik Plume en haar nieuwe kompaan Benito bij Nina ophalen.

Marie Laure Van Den Eede | Konijnenadviesbureau Hopster

Twee jaar lang heb ik er intens van genoten ze samen te zien spelen, ze samen te zien slapen en ze samen kattenkwaad te zien uithalen. Het was zo’n speels koppel. Helaas overleed mijn allerliefste Plume in oktober, net na het Konijnencongres (waarvoor ze nog op de affiche stond). Ze was in de drie jaar dat ik haar bij mij thuis had heel vaak ziek geworden zonder dat we een werkelijke oorzaak konden vinden. Mijn geweldige dierenarts, Dieter Everaert, vond uiteindelijk dat ze leed aan een auto-immuunziekte. Haar verlies viel me enorm zwaar. Ze was mijn allereerste “konijnenliefde” en zo aanhankelijk. We hadden immens veel aan elkaar.

Op zo’n droevig moment moest ik uiteraard ook aan Benito denken die nu alleen overbleef. Twee weken later koppelde ik hem in opvang Jodipro vzw succesvol aan de lieve Pipa – een voedster van dezelfde leeftijd als Benito. Ze deed zowel het hart van Benito als dat van mij sneller slaan: aaitjes hier, likjes daar en hop we waren beiden verkocht! Ze zijn nu al een maand een enorm hecht en lief koppel en daar ben ik bijzonder blij om!

Al te vaak worden we helaas nog geconfronteerd met mensen die net als mij impulsief een konijn kopen en dan niet goed weten wat al dan niet goed is voor hun konijn, puur omdat ze die informatie niet meekrijgen. Telkens als je hen dan de juiste informatie geeft, valt hun mond open met verbazing.

Mijn rol in hopster vzw

Door mensen beter te informeren, wil ik mijn steentje bijdragen aan het konijnenwelzijn. Laten we eerlijk zijn, het is allemaal ook niet zo eenvoudig: hoe koppel je een konijn het beste? Welke groenten mogen ze eten? Hoe maak je je huis/tuin veilig voor je konijn? Waar vind je een konijnkundige dierenarts? Ik heb er zelf ook vele uren mijn hoofd over gebroken. Op een ludieke manier, de belangrijkste informatie meegeven en klaarstaan om eender welke vraag te beantwoorden. Zo zorgen we er samen voor dat meer en meer konijnen en konijneneigenaren (!) een vrolijker leven tegemoet gaan.

Van opleiding ben ik communicatiedeskundige en voor mijn job organiseer ik vakbeurzen. Deze twee bezigheden trek ik ook graag door naar Hopster vzw en heb daarom de rol van Public Relations met veel trots op mij genomen.

 

Je kan me altijd contacteren via [email protected]

 

Algemene Voorwaarden